10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • De Donauradweg voor families en genieters
  • Met cultuurmetropolen Passau en Wenen
  • Inclusief veerpont overtochten
  • Wijnproeverij in de Wachau
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Bekijk alle fotos (4)

Gezellige en gemoedelijke fietsvakantie van Passau naar Wenen. Rustig en gemakkelijk stroomt het blauwe water van de Donau in de richting van de Zwarte Zee. Ingesloten tussen bosrijke hellingen en groene weides baant de Donau zich een weg. Laat u zich door deze idyllische sfeer betoveren en tour heerlijk per fiets van Passau naar Wenen.

Op de kort gehouden dagetappes heeft u nog meer tijd om de schoonheid van de natuur in het Donaudal in vol ornaat te ontdekken. Fiets over zalige fietsroutes langs de oevers en bewonder de adembenemende Schlögener Schlinge of de romantische landschappen aan beide zijdes van de Donau. Beleef deze fietsreis zo uitgebreid als u wilt. Vanaf uw fietszadel maar ook beslist tijdens uw pauzes met wandelingen door de dorpen en steden. Ook culinair valt hier voldoende te genieten van de traditionele gerechten uit de landelijke keuken of pikante wijn uit de Wachau. Van begin tot eind is deze fietsvakantie genot en ontspanning pur sang. De fietsreis langs de Donau is een ware klassieker en is ook zeer geschikt voor een eerste fietsvakantie met de hele familie!

Dag 1: Individuele aankomst in Passau

Wandel lekker door het "Neue Mitte" van de Drie-Rivieren-Stad Passau, welke als autovrije voetgangerszone compleet is gerenoveerd en een mooi begin is voor uw fietsvakantie langs de Donau.

Dag 2: Passau - Donauschlinge

Afstand: 50 km

Op uw fietsroute doorkruist u het bovenste Donaudal en passeer tu Engelhartszell, met de indrukwekkende abdij van klooster Engelszell. U fietst verder via Niederranna en nadert het dagdoel van de 1e dag, de fascinerende Schlögener Schlinge. De op twee na grootste rivier van Europa wordt hier door het graniet van de Bohemen gedwongen 180 graden te slingeren! Terwijl u met de veerpont naar de andere kant van de Donau vaart kunt u dit fenomeen aanschouwen.

Dag 3: Donauschlinge - Linz

Afstand: 55 km

Vandaag fietst u door het groene gebied Eferdinger Becken via Aschach, Ottensheim en Wilhering in de Ober-Oostenrijkse hoofdstad Linz. "In Linz Beginnt's" is hier het motto! En niet ten onrechte met de talrijke restaurants en bars in de historische binnenstad, het uitzicht vanaf de Pöstlingsberg of een wandeling langs de Donau.

Dag 4: Linz - Wallsee

Afstand: 45 km

Voor de afwisseling volgt er nu een stuk weg van de rivier naar St. Florian en Enns. In Enns bezichtigd u het stadsplein met de 60 meter hoge stadstoren of bezoek de archeologische verzamelingen in het Stadsmuseum Lauriacum. Daarna gaat u verder naar Wallsee.

Dag 5: Wallsee - Maria Taferl

Afstand: 40 km

U fietst weer langs de Donau en bereikt eerst de wonderschone Barokstad Grein. Hier bestaat voor u de mogelijkheid een indruk te krijgen van de oudste stadstheaters van Oostenrijk. Daarbij kunt u het scheepsvaartmuseum bezoeken of de Greinburg. Vanuit Maria Taferl geniet u van een prachtig uitzicht.

Dag 6: Maria Taferl - Wachau

Afstand: 45 km

In Melk moet u vandaag beslist even een tussenstop maken en naar boven kijken. Zo ontgaat u de schoonheid van de Abdij van Melk niet, torenend boven de Donau. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten fietst u in het land van Wachau met vele wijnbergen. Hier is voor u een wijnproeverij georganiseerd.

Dag 7: Rustdag met wijnbergronde

Vandaag kunt u bij een wandeling door de wijnsteden Spitz, Weissenkirchen en Dürnstein lekker ontspannen. Leer de schoonheid en gastvrijheid van Wachau kennen welke ze zo beroemd heeft gemaakt en geniet ieder moment van de dag.

Dag 8: Wachau - Tulln

Afstand: 45 km

U fietst vandaag naar de 1000-jaar oude stad Krems en verder naar Tulln. Hier kunt u nog eenmaal rust en cultuur beleven in de landelijke regio voordat u in het grootse Wenen fietst.

Dag 9: Tulln - Wenen

Afstand: 40 km

Met de laatste kilometers van de fietsvakantie bereikt u heel ontspannend de Donaumetropool Wenen. Na uw aankomst in uw hotel kunt u de rest van de dag Wenen ontdekken. Wandel door de winkelstraten, de Mariahilfer Strasse, bezoek de Stephansdom of bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden met een tocht in een beroemde "Fiaker".

Dag 10: Terugreis of verlenging in Wenen

Wij raden aan nog een nacht extra te blijven in deze prachtige stad aan de Donau. Of u keert huiswaarts na het ontbijt.