8-daagse fietsvakantie Bodensee - Rheinfall

9-daagse fietsvakantie Bodensee - Rheinfall

Bodensee, Duitsland

  • Fietsreis met de Bodensee, Rheinfall en Donau
  • Zeer variërend boordevol hoogtepunten
  • Rondtour met start- en eindpunt in Konstanz
  • Nu met leuke extra's
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Bodensee - Rheinfall
8-daagse fietsvakantie Bodensee - Rheinfall
Bekijk alle fotos (3)

Bij deze bijzondere fietsvakantie worden drie hoogtepunten verbonden in het zuidwesten Duitsland: Het mooiste deel van de Bodensee met het schiereiland Höri en prachtige steden als Konstanz en Stein am Rhein, de grootste waterval van Centraal-Europa bij Schaffhausen en daarbij ook nog eens het ongerepte en romantische gedeelte van de Donau met imposante rotsformaties.

Deze combinatie maakt de fietsvakantie erg speciaal. Daarbij komt ook nog dat u extra's ontvangt zoals toegang tot het Rosgartenmuseum in Konstanz met een kop koffie, de onvergetelijke boottocht naar de Rheinfall, toegang tot Schloss Sigmaringen en de veerpont van Meersburg naar Konstanz.

Karakter: Vaak vlakke fietsroutes, maar ook heuvelachtige gedeeltes over geasfalteerde fietspaden. Rustige secundaire wegen en deels natuurpaden.

Dag 1: Konstanz/Kreuzlingen - Individuele heenreis

Bij aankomst in het fietsvertrekpunt van de Bodensee Konstanz heeft u eerst nog voldoende gelegenheid om bijvoorbeeld het unieke Eiland Mainau of het Sealife museum te bezoeken.

Dag 2: Konstanz - Schaffhausen

Afstand: 50 km

Uw eerste fietsdag gaat langs de Untersee door een romantisch landschap met aan het einde Stein am Rhein. Hier maakt de Rijn een doorstart om vervolgens bij de beroemde Rheinfall naar beneden te kletteren. Schaffhausen wordt door de vesting Munot gekenmerkt.

Dag 3: Schaffhausen - Radolfzell

Afstand: 50 km

Vandaag fietst u eerst een klein stukje naar de beroemde Rheinfall. Vervolgens steekt u per boot over naar Höri, waar de kuinstenaars Herman Hesse en Otto Dix een aantal jaren woonden.

Dag 4: Radolfzell - Mühlheim

Afstand: 45 km

U fietst langs slot Langenstein en de Aachtopf naar Engen. Vanaf hier kunt u een treinreis nemen naar Tuttlingen (niet inbegrepen) welke zeker is aan te bevelen. Echter kunt u als sportieve fietser ook een klim nemen. Bij de Donau kunt u zicht verheugen op vlakke fietspaden.

Dag 5: Mühlheim - Sigmaringen

Afstand: 45 km

U fietst al slingerend tussen imposante hoge kalksteenrotsen naar Sigmaringen. Het wacht u een rondleiding in het residentieslot.

Dag 6: Sigmaringen - Bad Waldsee

Afstand: 50 km

Langs de Donau volgt u het open wordende landschap tot aan de Romeinse nederzetting Mengen. Hier gaat u verder naar het zuiden langs Pfullendorf tot aan het rustige Heiligenberg met een indrukwekkend slot.

Dag 7: Bad Waldsee - Wangen im Allgäu

Afstand: 55 km

In Wolfegg kunt u een uitgebreid boerderijmuseum bezoeken. VIa Kisslegg fietst u naar Wangen im Allgäu. Hier vindt u prachtige stadstorens, fonteinen en gezellige pubs in barokstijl.

Dag 8: Wangen im Allgäu - Konstanz

Vandaag fietst u langs het Donau-Bodensee fietspad, door het Tettnag hopgebied. Door de boomgaarden fietst u door naar Kressbronn, terug richting de Bodensee. Volg het fietspad om het meer richting Friedrichshafen. Hier neemt u de catamaran naar Konstanz.

Dag : Individuele terugreis vanuit Konstanz

Verblijft u rustig nog een paar dagen aan de schilderachtige Bodensee. Wij reserveren graag voor u verlengingsnachten in een overnachtingsplaats van deze tour.