6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal

7-daagse fietsvakantie Berlijn naar Rostock

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Beleef Mecklenburg & Brandenburg per fiets
  • Vanaf Berlijn/Oranienburg tot Rostock
  • Dagetappes van 30 tot 70 km
  • Tour langs prachtige natuurlandschappen
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
Berlijn
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
havelradweg
Bekijk alle fotos (5)

Fiets over de Berlijn-Kopenhagen route op weg van Berlijn naar Rostock, en geniet van het prachtige landschap rond de Oostzee. Fiets noordelijk langs de Havel richting het merenplateau van Mecklenburg. Fiets op uw gemak langs het meer van Stechlin, door Neustrelitz, Nationaal Park Mürtiz, Waren, Krakow, en Güstrow totdat u de kust van Warnemünde bereikt.

Let op: u kunt deze reis ook verlengen richting de Deense hoofdstad Kopenhagen. Bekijk hiervoor onze fietsvakantie van Berlijn naar Kopenhagen.

Dag 1: Aankomst in Oranienburg

Er wordt van de reizigers verwacht dat ze zelf vervoer regelen van Nederland naar Oranienburg. Als u plant om via Berlijn te gaan dan is er een goede treinverbinding tussen Oranienburg en Berlijn (d.m.v. de S-Bahn). Verder wordt er vandaag nog een informatief gesprek gehouden. Overnachting in Oranienburg.

Dag 2: Oranienburg - Fürstenberg & Omgeving

Afstand ca. 70 km

U begint de eerste dag van uw fietsvakantie met een dynamische fietstocht langs de oevers van het Oder-Havel kanaal richting Liebenwalde. Hierna zult u verder fietsen naar Zehdenick. In Zehdenick kunt u het Ziegelpark Mildenberg bezoeken, dit is een industrieel monument gelegen in de lokalen van twee aangrenzende steenfabrieken. Overnachting in Neuglobsow of Fürstenberg.

Dag 3: Fürstenberg - Neustrelitz

Afstand ca. 45 km

Op de tweede dag zult u langs het meer van Stechlin komen, een mysterieus meer dat onsterfelijk gemaakt is door de literaire werken van de schrijver Th. Fontane. Tegen het einde van de dag zult u in Neustrelitz zijn. In Neustrelitz kunt u genieten van de stadskerk die uit het einde van de 18e eeuw stamt.

Dag 4: Neustrelitz - Waren

Afstand ca. 65 km

Van Neustrelitz fiets u naar Waren, onderweg kunt u genieten van het Nationaal Park Mürtiz, dit park heeft het mooiste dat de natuur te bieden heeft. Het park is gevuld met meer dan 130 meren, 660 km aan paden, oeroude beukenbossen en geheimzinnig veen. Het park is ook het huis van vogelsoorten die elders al uitgestorven zijn. Ook ligt Ankershagen op de route, Ankershagen is bekend door het Heinrich Schliemann museum. Heinrich Schliemann staat bekend als de man die de mythische stad Troje heeft opgegraven. Overnachting in de omgeving van Waren.

Dag 5: Waren - Krakow

Afstand ca. 50 km

Op dag 4 van uw fietsvakantie gaat u op weg naar Krakow. Nadat u Waren heeft verlaten komt u langs natuurpark Nossentiner, een adembenemend park waar u kunt genieten van grote uitgestrekte bossen, en heldere meren. Overnachting in Krakow.

Dag 6: Krakow - Güstrow

Afstand ca. 30 km

Wanneer u Krakow am See verlaat is de stad Güstrow niet ver meer. Wanneer u in Güstrow bent aangekomen kunt u uw ogen uitkijken in de stad van kunstenaar E. Barlach, Barlach was een expressionistische beeldhouwer en schrijver. Overnachting in Güstrow.

Dag 7: Güstrow - Rostock

Afstand ca. 54 km

Vandaag gaat de tocht naar Rostock, wat het eind punt zal zijn voor deze reis. De dag begint met een fietstocht langs het Bützow-Güstrow-Kanaal, vanaf hier kunnen reizigers, als ze daar behoefte aan hebben, op eigen kosten, met de trein naar Rostock gaan. Overnachting in Rostock. (Tijdens de Hansesail Regatta in het begin van Augustus is het mogelijk dat er overnachting is in Güstrow).

Dag 8: Vertrek uit Rostock

Het is alweer de laatste dag van deze mooie fietsvakantie, na het ontbijt in het hotel is uw fietsvakantie ten einde.