7-daagse fietsvakantie Berlijn naar Rostock

Mecklenburg Vorpommern, Duitsland

  • Beleef Mecklenburg & Brandenburg per fiets
  • Vanaf Berlijn/Oranienburg tot Rostock
  • Dagetappes van 30 tot 70 km
  • Tour langs prachtige natuurlandschappen
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
Berlijn 2
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
havelradweg
Bekijk alle fotos (5 )

Fietsvakantie naar Rostock!

Fiets over de Berlijn-Kopenhagen route van Berlijn naar Rostock en geniet van het prachtige landschap van Mecklenburg-Vorpommern. U fietst langs de Havel in noordelijke richting door het merengebied van Mecklenburg, voormalig DDR gebied. Fiets op uw gemak langs het meer van Stechlin, door Neustrelitz, Nationaal Park Mürtiz, Waren, Krakow, en Güstrow totdat u de kust van Warnemünde bereikt en de prachtige stad Rostock. Rust, natuur en water begeleiden u op dit nog oorspronkelijk stukje Duitsland.

Niveau van de fietstour
Lichte fietstour over vlakke en licht heuvelachtige paden. Hoogteverschil zal ca. 150 meter zijn. Het karakter van de tour is uw eigen tempo bepalen en genieten van de natuur.

Dag 1: Aankomst in Oranienburg

U arriveert op eigen gelegenheid bij het starthotel in Oranienburg. Komt u met de trein dan zijn er goede treinverbindingen tussen Oranienburg en Berlijn (d.m.v. de S-Bahn). Aan het einde van de dag is er een informatief gesprek en worden de huurfietsen (indien gereserveerd) overhandigd. Overnachting in Oranienburg.

Dag 2: Oranienburg - Fürstenberg & Omgeving

Afstand ca. 75 km

U begint de eerste dag van uw fietsvakantie met een tocht langs de Havel richting Liebenwalde. Hierna zult u verder fietsen naar Zehdenick. In Zehdenick kunt u het museumpark Mildenberg bezoeken. Dit industriële monument brengt in beeld hoe hier vroeger de grootste bakstenen industrie van Europa is ontstaan. Overnachting in Zehdenick, Fürstenberg of omgeving.

Dag 3: Fürstenberg of omgeving - Neustrelitz

Afstand ca. 78 km

Op de tweede dag komt u o.a. langs het meer van Stechlin, een meer dat onsterfelijk is geworden door de literaire werken van de schrijver Th. Fontane. Hier begint het Mecklenburgs merengebied. Tegen het einde van de dag zult u in de voormalige residentiestad Neustrelitz arriveren. Neem een kijkje bij het slotpark, de marktplaats en de stad, getuigen van de historie van het groothertogdom Strelitz.

Dag 4: Neustrelitz - Waren/Müritz

Afstand ca. 65 km

Van Neustrelitz fiets u naar Waren, onderweg kunt u genieten van het Nationaal Park Mürtiz, dit park heeft het mooiste dat de natuur te bieden heeft. Het park is gevuld met meer dan 130 meren, 660 km aan paden, oeroude beukenbossen en geheimzinnig veen. Het park is ook het huis van vogelsoorten die elders al uitgestorven zijn. Ook ligt Ankershagen op de route, Ankershagen is bekend door het Heinrich Schliemann museum. Heinrich Schliemann staat bekend als de man die de mythische stad Troje heeft opgegraven. Overnachting in de omgeving van Waren.

Dag 5: Waren - Krakow/Güstrow of omgeving

Afstand ca. 69 km

U verlaat de omgeving van Waren en gaat op op weg naar Krakow. U komt door het natuurpark Nossentiner Heide. Het landschap bestaat uit grote uitgestrekte bosgebieden en vele meren. Dan duurt het niet lang meer of u bereikt de stad Büstrow. Bezienswaardig zijn de oude binnenstad, het slot en het atelier van Ernst Barlach. Overnachting in Güstrow of omgeving.

Dag 6: Krakow/Güstrow of omgeving - Rostock/Warnemünde

Afstand ca. 78 km

De weg leidt u langs het Bützow-Güstrow kanaal. Onderweg komt u diverse stations tegen waardoor u ook kunt besluiten de laatste kilometers naar Rostock per trein af te leggen. Eenmaal in Rostock moet u zeker deze mooie stad bezichtigen.

Dag 7: Vertrek uit Rostock

De laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt keert u op eigen gelegenheid huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje in Rostock blijven of u verlengt uw fietsvakantie met een tocht naar Kopenhagen of misschien wel Oslo.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Berlijn naar Rostock?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.