9-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn

8-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Schitterende fietsreis door Brandenburg
  • Langs de Havel, Oder en Spree
  • Inclusief de cultuurmetropool Berlijn
  • Begin en eindpunt Potsdam
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
9-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn
Berlijn Duitsland
berlijn vaar duitsland
Bekijk alle fotos (3)

Maak eens een fietsreis door het achterland van Berlijn, de "Märkische Landpartie". Deze vlakke fietsvakantie leidt u langs de Havel, Oder, Spree en Berlijn. Het is aangenaam fietsen in Brandenburg wat bijna Hollands aanvoelt. U beleeft de afwisselende landschappen van de randregio's van metropool Berlijn.

U fietst door wijde velden en lichtglooiende heuvels, grote bossen en volgt een deel van de Havelradweg, Oderradweg en Spreeradweg. Doorkruis het Oder-achterland en bezoek bezienswaardigheden, cultuursteden en ontdek de historische, typische Brandenburgse stadscentra.

Karakter: Het is heerlijk eenvoudig fietsen over vlakke en meestal geasfalteerde fietspaden langs rivieren en meren.

Dag 1: Individuele aankomst Potsdam

Aankomst en overnachting in het uitstekende hotel in Potsdam. Deze plaats word gekenmerkt door prachtige paleizen en tuinen langs de river de Havel. Tevens hebben Sanssouci, Neuer Garten, Babelsber, Glienicke, Pfaueninsel en Sacrow uitgemaakt van het UNESCO-werelderfgoed sinds 1990.

Dag 2: Potsdam- Oranienburg

Afstand ca. 65 km

Uw fietstocht begint in het centrum van Potsdam waar u op de boot stapt en de brug van Glienicke passeert, hier staken vroegen belangrijke agenten over van west naar oost tijdens de koude oorlog. U zult heerlijk kunnen genieten van het landschap van de Havel omringd door het château park van Babelsberg, het openbare park van Glienicke en de Neuer Garten. U fietst in een aangenaam temp de Havel-fietsroute door de bossen en langs de wateren naar Wannsee. U heeft de mogelijkheid een korte stop te maken om het oude plaatse Spandau te bezoeken. De bestemming van vandaag is Oranienburg met een prachtig gerenoveerd paleis en fantastisch aangelegde tuin. U kunt ook voor de mogelijkheid kiezen om in de ochtends een actievere route te kiezen en de Europese fietsroute R1 te volgen. Deze paden liggen dicht bij het groene bos en de rivier, ver weg van al het verkeer. U fietst vandaag ca. 57 km als u de route met de boot neemt en ca. 76 km als u de Europe fietsroute volgt.

Dag 3: Oranienburg - Werbellinsee

Afstand ca. 52 km

De zeer goed aangelegde fietsrouten leiden u langs het water en door de Schorfheide. Langs de Oder-Havel-Channel, niet ver van de rivier de Havel, brengt de route u naar de kleine landelijke gemeente van Liebenwalde. De ongerepte natuur is prachtig en tevens kunt u ook genieten van de schippers huizen in het schippersdorpje. De dag eindigt in uw hotel vlak bij de oever van Werbellinsee, in het midden van deze prachtige natuur. Ca. 52 km.

Dag 4: Werbellinsee - Hohenwutzen

Afstand ca. 63 km

De eerste paar kilometers van deze dag lopen langs het kristalheldere Werbellinsee van maximaal 55 meter diep. Dit is waar keizer Wilhelm II een uniek treinstation heeft gebouwd in de Noorse landelijke stijl. Niet ver van hier kunt een groot uitkijkplatform bezoeken en genieten va neen spectaculair panoramisch uitzicht over het stumeer van Schorfheide-Chorin. Door een prachtig landschap blijft u langs de Grimnitzsee naar Chrorin fietsen, waar een kort uitstapje van 3 km naar het Cisterciënzerklooster van Chorin een goed idee is. Vanaf hier leidt de Mönchsheide, een bijna verlaten strook land, tot de sluis van Niederfinow. Uw hotel ligt direct voor je aan de rivier de Oder. Ca. 63 km.

Dag 5: Hohenwutzen - Buckow

Afstand ca. 56 km

Vandaag zal een compleet ander landschap u doen verbazen. Vandaag fietst u naar de rivier de Oder op een fietsweg volledig geassembleerd in 2009, door de loop van de rivier de Oder-Neiße-fietsweg via Bienenwerder en Zollbrücke. Zodra u hier bent aangekomen zult u een adembenemend landschap ontdekken bij de grens met Polen. Op een veerboot kunt u zelfs een korte trip maken naar de andere kant van de rivier om daar een heerlijke pauze te nemen in één van de restaurants. In de middag verlaat u de rivier en gaat u verder over de Europese fietsroute R1 naar Buckow in de Mark Brandenburg. Ca. 56 km.

Dag 6: Buckow - Müggelsee

Afstand ca. 51 km

Vanaf Buckow, bekend als de parel van de Mark Brandenburg, zal u uw weg vervolgen naar berlijn's beroemde excursie bestemming, de Müggelseeperle. U zult comfortabel fiesten naast de rails van de treinen naar Waldsieversdorf. Hiervandaan zal u langs plaaste zoals Bergschäferei, Garzin en Garzau bereiken. Duitslandse grootste stenen piramide is volledig herbouwd in de zomer van 2009 in de paleistuinen van Garzau. Een ander hoogtepunt van het culturele erfgoed van de wereld is het museum park van Rüdersdorf. Door een enorm landschap van bossen en meren fietst u naar Erkner, een plaats aan de oevers van de Müggelsee. U prachtige hotel ligt direct aan het meer en biedt een ontspannen vakantiesfeer. Ca 51 km.

Dag 7: Müggelsee - Potsdam

Afstand ca. 58 km

Vanaf de Müggelsee zal u een rit door het bos maken naar de Müggelturm, een toren waar je kan genieten van een fantastisch uitzicht op de groenste wijk van Berlijn. Op een pont zal u dan de rivier oversteken naar Grünau, waar je de berlijnse muur-fietsweg na slechts een korte tijd tegen zult komen. Na een stukje fietsen wordt u beloont door een prachtig uitzicht over de derde luchtaven van Berlin-Brandenburg in de toren. Fietsend over de berlijnse muur-fietsweg zal u levendige dorpen zoals Großziethen en Teltow doorkuisen. Het betoverende kasteel van Hakeburg, het recreatiegebied van de Watergate van kleinmachnower Schleuse en Babelsberg zal indruk op u maken. De route leidt u terug naar het historische stadscentrum van Potsdam. Ca. 58 km.

Dag 8: Terugreis vanuit Potsdam

Einde van uw fietstour.