8-daagse fietsvakantie Berlijn-Havel-Spree

8-daagse fietsvakantie Berlijn-Havel-Spree

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Onvergetelijke fietsreis door Berlijn-Brandenburg
  • Fietsen langs meren tot aan de Poolse grens
  • Begin- en eindpunt is het Pruisische Potsdam
  • Overwegend vlakke dagetappes
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Berlijn-Havel-Spree
8-daagse fietsvakantie Berlijn-Havel-Spree
8-daagse fietsvakantie Berlijn-Havel-Spree

Wij hebben voor u een afwisselende mix uit de in de voorgaande jaren uitgebreide fietswegen rondom Berlijn uitgezocht. Zo is er een bijzondere 350 kilometer lange fietsvakantie ontstaan door de bos- en waterrijke regio Berlijn-Brandenburg.

U volgt de Havel-Radweg, de Oder-Neiße-Radweg, de Oderbruchbahn-Radweg, de Europa-Radweg R1 en de Berliner Mauer-Radweg. De fietsroutes zijn meestal geasfalteerd, goed aangegeven en vaak weg van de straten geleid, af en toe komen er ook wel slecht begaanbare stukken voor. Verwonder u over de heerlijke omgeving van Berlijn en geniet van deze prachtige fietsvakantie van Potsdam naar Potsdam.

De gebruikelijke startdagen zijn op zaterdag en zondag. Op aanvraag kunt u echter ook een andere startdag kiezen.

Dag 1: Individuele aankomst in Potsdam

Verheug u op de vroeger Pruisische Residenzstad Potsdam aan de Havel. Karakteristiek door haar unieke kastelen en tuinen. Heenreis tot Potsdam Hauptbahnhof,parkeerplaatsen bij het hoteltegen betaling.

Dag 2: Potsdam – Oranienburg

Afstand: 57 km

U begint uw fietstocht in de binnenstad met een interessante boottocht naar Sacrow. Over de Havel-Radweg fietst u vervolgens op uw gemak door het bos- en waterrijke landschap langs de Grossen Wannsee. Verheug u alvast op het einddoel van de dag, Oranienburg met het goed verzorgde Schloss en het opgeknapte park.

Dag 3: Oranienburg – Werbelinnsee

Afstand: 50 km

Vandaag fietst u over de goede verharde fietspaden, meestal langs het water door de Schorfheide tot aan de Werbelinsee. Maagdelijk landschap en een mooi hotel vlakbij het meer wachten u op.

Dag 4: Werbelinsee – Hohenwutzen/Oder

Afstand: 65 km

Geniet in de ochtend van het traject langs de glasheldere Werbelinsee naar Joachimsthal en het uitzichtplatform met een spectaculair panorama. Rustig fietst u langs de Grimnitzsee naar het Zisterzienseklooster Chorin en verder n aar het indrukwekkende Schiffshebewerk Niederfinow. Verheug u aansluitend op uw overnachting direct aan de Oder.

Dag 5: Hohenwurtzen – Bukow

Afstand: 60 km

Vandaag beleeft u een karakteristiek natuurlandschap in Europa. U fietst van Bad Freienwalde naar de Oder en volgt dan de vloedlijn over de Oder-Neisse-Radweg. Pas in de namiddag verlaat u de Oder en fietst u de Märkische Schweiz in naar Buckow met het bezienswaardige Brecht-Weigel-Haus aan de Schermützelsee.

Dag 6: Buckow – Müggelsee

Afstand: 50 km

Van Buckow, de parel van de Märkischen Schweiz, fietst u naar het Berlijnse excursiedoel "Müggelseeperle". Evenwijdig aan het spoor van de Buckower Museumeisenbahn en verder door velden en bossen fietst u naar de oever van de Müggelsee. Verheug u op het uw mooie hotel direct aan het meer en geniet van de vakantiesfeer.

Dag 7: Müggelsee – Potsdam

Afstand: 60 km

Van de Müggelsee fietst u door het bos naar de Müggeltoren die u een prachtig uitzicht biedt over de meest groene wijk van Berlijn. Met een pontje vaart u van Wendenschloss over de Dahme naar Grünau, waar u even later terechtkomt op de Berliner-Mauer-Radweg. Hier bent u op het spoor van de jonge Duitse geschiedenis. Via het beroemde Filmpark fietst u tot aan de historische binnenstad van Potsdam en verder naar het starthotel van uw rondreis.

Dag 8: Potsdam – individuele terugreis

Na het ontbijt eindigt uw mooie fietsvakantie om Berlijn in het hotelin Potsdam.