8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden

8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Een fietsreis met Saksen's glanz en Pruisische glorie
  • Van omgeving Berlijn naar Dresden
  • Inclusief de Havel- en Elberadweg
  • Over makkelijk begaanbare fietsroutes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Berlijn
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
Bekijk alle fotos (4)

Duik in de wereld van Saksen's glans en Pruisische glorie met deze 8-daagse fietsvakantie vanuit Berlijn naar Dresden! U start in het hotel Sperlingshof in Dallgow, een perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Berlijn. De eerste zichtbare Pruisische glorie vindt u in Potsdam met het fascinerende Park Sanssouci en de omliggende kastelen. Dit gedeelte treft u ook de Havelradweg.

Het tweede gedeelte gaat over de bekende en zeer geliefde Elberadweg. Vanaf de Lutherstadt Wittenberg fietst u langs de Elbe, langs misschien wel het mooiste gedeelte daarvan. Saksen's Glans straalt van de middeleeuwse steden Riesa, Torgau en Meissen af en als waardig afsluiter bieden wij u Dresden. De provinciehoofdstad lokt u met de koepel van de Frauenkirche in de oude binnenstad. Hier kunt u beslist een aantal nachten verlengen, wat ook voor het nabij Berlijn gelegen Dallgow geldt.

Karakter: Zeer gemakkelijk te fietsen routes, meestal vlak. Met name langs de Elbe is het lastig te verdwalen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst op eigen gelegenheid in het uitstekende Hotel Sperlingshof. In de avond krijgt u een uitgebreide toelichting over de fietsvakantie en ontvangt u alle reispapieren voor onderweg. Als u wilt kunt u 's avonds nog even Berlijn bezoeken welke u in een dik uur fietsen bereikt!

Dag 2: Dallgow - Werder

Afstand: 54 km

Van Dallgow fietst u tot Scharfen Lanke, een meer van de Havel, en volgt de Havel tot Berlijn-Kladow. Hier gaat u met de veerpont over de Wannsee. Eenmaal overgstoken gaat u langs de oostlijke oever tot aan Glienicker Brücke. Een tussenstop biedt u de mogelijkheid de Max-Liebermann-Villa te bezoeken. En het Pfaueneiland kunt u te voet bereiken. Hierna komt u langs het bijzondere Potsdam waar u zeker het park Sanssouci moet bezoeken.

Dag 3: Werder - Belzig

Afstand: 51 km

Deze dagetappe voert u over de Europaradweg. Na 6 km bereikt u de Schwielowsee. De omgeving is wonderschoon en biedt tal van wandel-, fiets- en rustmogelijkheden. Vervolgens bereikt u Beelitz welke bekend is door zijn medische voorzieningen. Voorbij aan Natuurpark Nuthe-Nieplitz gaat u via Brück naar Belzig. Belzig is een landelijk erkend kuuroord. Kom na deze fietsdag lekker bij in het Thermaal-Solebad.

Dag 4: Belzig - Wittenberg

Afstand: 41 km

Vanaf Belzig leidt de weg naar Rabern met zijn Natuurparkcentrum Hoher Fläming en de burcht Rabenstein. Door het lichte heuvellandschap van Fläming wordt u aangetrokken door de Lutherstadt Wittenberg. Ontdek de fraaie oude binnenstad met een stadswandeling waarbij u tevens de Schlosskirche met de wereldberoemde Thesentür en de graven van Luthers en Melanchthon.

Dag 5: Wittenberg - Torgau

Afstand: 65 km

Vanaf vandaag gaat u fietsen over de Elberadweg. De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. U fietst verder over de zuidelijke Elbe-oever. Reigers en ooievaars wijzen u de weg naar Torgau. Het slot Hartenfels begroet de fietsers enhet Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is, zijn uniek.

Dag 6: Torgau - Riesa

Afstand: 50 km

Elbe opwaarts gaat het verder vanaf de Elbestad Mühlberg met voormalig Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora van 5 continenten zult u niet snel vergeten. Dagdoel is de sportstad Riesa met het romantische klooster en stadshuis.

Dag 7: Riesa - Dresden

Afstand: 52 km

Tussen Riesa en Dresden ligt het mooiste gedeelte van de Elberadweg qua natuur. U fietst langs een met wijngaarden versierd heuvellandschap. Steile rotswanden houdena de wind weg en houden tegelijkertijd de zonnewarmte bijeen. Schilderachtige dorpjes vindt u aan de oever van de Elbe en halverwege bereikt u het middeleeuwse Meissen met de beroemde Albrechtsburg. Maar het wordt nog mooier wanneer u al snel Dresden treft als eindstation. Hier kunt u uren struinen door het oud stadscentrum en langs de vele bezienswaardigheden. De Semperoper, Frauenkirche en Zwinger zijn slechts een greep uit het culturele aanbod van Dresden.

Dag 8: Terugreis vanaf Dresden

Dresden is perfect om uw fietsvakantie te verlengen. U kunt ook terugreizen naar Dallgow en nog een aantal nachten verlengen in hotel Sperlingshof om zo Berlijn te ontdekken.