8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Een fietsreis met Saksen's glanz en Pruisische glorie
  • Van omgeving Berlijn naar Dresden
  • Inclusief de Havel- en Elberadweg
  • Bezoek Potsdam, Lutherstadt Wittenberg en Dresden
  • Over makkelijk begaanbare fietspaden
Fietsen Berlijn-Dresden
Fietsen Berlijnse Muur
Dresden
Dresden
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
Berlijn 2
Bekijk alle fotos (10 )

Combineer Havel en Elbe in één fietsvakantie!

Duik in de wereld van Saksen's glans en Pruisische glorie met deze 8-daagse fietsvakantie vanuit Berlijn naar Dresden! U start vanaf het hotel/pension Sperlingshof in Dallgow, een perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Berlijn. De eerste zichtbare Pruisische glorie vindt u in Potsdam met het fascinerende Park Sanssouci en de omliggende kastelen. U volgt niet alleen de Havelradweg maar ook de R1, de Europaradweg. Om vervolgens door te fietsen langs de Elbe.

De bekende en zeer geliefde Elberadweg staat in het tweede gedeelte van uw fietsvakantie op het programme. Vanaf de Lutherstadt Wittenberg fietst u langs de Elbe, langs misschien wel het mooiste gedeelte daarvan. Saksen's Glans straalt van de middeleeuwse steden Riesa, Torgau en Meissen af en als waardig afsluiter bieden wij u Dresden. De provinciehoofdstad lokt u met de koepel van de Frauenkirche in de oude binnenstad. Hier kunt u beslist een aantal nachten verlengen, wat ook voor Dallgow geldt als uitvalsbasis voor uw ontdekkingstocht door Berlijn.

Niveau van de fietstour:
Zeer gemakkelijk te fietsen routes, meestal vlak en autovrij. Goede bewegwijzering. Met name langs de Elbe is het lastig te verdwalen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst op eigen gelegenheid in het uitstekende hotel/pension Sperlingshof. In de avond krijgt u een uitgebreide toelichting over de fietsvakantie en ontvangt u alle reispapieren voor onderweg. Als u wilt kunt u 's avonds nog even Berlijn bezoeken, dat u in een dik uur fietsen bereikt!

Dag 2: Dallgow - Werder

Afstand ca. 54 km

Van Dallgow fietst u tot Scharfen Lanke, een meer van de Havel, en volgt de Havel tot Berlijn-Kladow. Hier gaat u met de veerpont over de Wannsee. Eenmaal overgestoken gaat u langs de oostelijke oever tot aan Glienicker Brücke. Een tussenstop biedt u de mogelijkheid de Max-Liebermann-Villa te bezoeken, gelegen aan de Wannsee. Hierna komt u langs het bijzondere Potsdam waar u zeker het park Sanssouci moet bezoeken. Uw eindbestemming van vandaag is de eilandstad Werder.

Dag 3: Werder - Belzig

Afstand ca. 51 km

Deze dagetappe voert u over de Europaradweg (R1). Na ca. 6 km bereikt u de Schwielowsee. De omgeving is erg mooi en biedt tal van wandel-, fiets- en rustmogelijkheden. Vervolgens bereikt u Beelitz welke bekend is door zijn kuursanatoria en de onovertroffen asperges die hier verbouwt worden. Voorbij aan Natuurpark Nuthe-Nieplitz gaat u via Brück naar Belzig. Belzig is een landelijk erkend kuuroord. Kom na deze fietsdag even lekker bij in het Thermaal-Solebad.

Dag 4: Belzig - Wittenberg

Afstand ca. 41 km

Vanaf Belzig leidt de weg naar Rabern met zijn Natuurparkcentrum Hoher Fläming en de burcht Rabenstein. Door het lichte heuvellandschap van Fläming wordt u aangetrokken door de Lutherstadt Wittenberg. Ontdek de fraaie oude binnenstad met een stadswandeling waarbij u tevens de Schlosskirche met de wereldberoemde Thesentür bezoekt evenals het graf van Luther en Melanchthon en de stadskerk met het indrukwekkende altaar van Cranach.

Dag 5: Wittenberg - Torgau

Afstand ca. 69 km

Vanaf vandaag fietst u over de Elberadweg. Maak een stop in Klöden waar u de enige nog bewaard gebleven en toegankelijke burcht aan de midden Elbe kunt bezoeken. Daarnaa gaat het door de weides en velden aan de Elbe oever naar Stadt Dommitzsch. Hier kunt u het oudste gebouw van de stad, de oude apotheek, bezichtigen evenals de Gänsebrunnen. Verder gaat het over de zuidelijke oever van de Elbe. Reigers en ooievaars wijzen u de weg naar Torgau.

Dag 6: Torgau - Riesa

Afstand ca. 50 km

Vergeet niet, voordat u verder fietst, Torgau te bekijken. Noemenswaard zijn het museumpad en slot Harenfels. Via het karakteristieke stadje Strehla fietst u naar Riesa.

Dag 7: Riesa - Dresden

Afstand ca. 52 km

Riesa heeft een mooi kloostercomplex evenals historische bouwwerken. Tussen Riesa en Dresden ligt een van de mooiste natuurlandschappen van de Elberadweg. De Elberadweg voert u hier langs met heuvels bedekte wijnranken. Steile rotswanden houden de wind tegen en zorgen er tevens voor dat de warmte van de zon blijft hangen zodat de druiven kunnen rijpen. Schilderachtige dorpjes bieden tal van rustpunten in evenzovele restaurantjes. Zo bereikt u Meissen, bekend van het gelijknamige porselein en de beroemde Albrechtsburg, het oudste slot van Duitsland. Van Meissen naar Dresden is niet ver meer. Al snel wordt de koepel van de bekende Frauenkirche in de verte zichtbaar. Maar natuurlijk biedt Dresden meer. Denk daarbij aan de Semperoper en het Zwinger. Het Florence aan de Elbe, zo wordt Dresden ook wel genoemd. U zult ook zeker ontdekken waarom.

Dag 8: Terugreis vanaf Dresden of verlenging

Helaas uw fietsvakantie is vandaag ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Dresden nog verlengen. U kunt ook terugreizen naar Dallgow om daar nog enkele nachten te verlengen in hotel/pension Sperlingshof. Vanaf hier kunt u prima de metropool Berlijn ontdekken.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 7.3
8.0
Slechte administratieve verwerking
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Prima. Mooie routes en goede hotels.
9.0
Uitstekend verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2020
Het was onze eerste fietsvakantie, maar zeker voor herhaling vatbaar. Het was allemaal perfect geregeld.
9.0
Perfect geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben een heel mooie fietstocht gemaakt. Alles was perfect geregeld, communicatie met ADE verliep uitstekend. Mooie/leuke hotels. Bagage was er telkens op tijd.
Lees meer
9.0
Mooie, afwisselende route!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben genoten van deze fietsvakantie. Alles prima in orde! De afwisseling eerst langs de Wannsee, daarna door Havelland met veel bos en tenslotte langs de Elbe, is erg leuk. Veel historie te zien en te bezoeken, bovendien hadden we alleen maar prachtig mooi weer om te fietsen. We kijken met plezier terug op deze fietsvakantie!
Lees meer