8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden

8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Een fietsreis met Saksen's glanz en Pruisische glorie
  • Van omgeving Berlijn naar Dresden
  • Inclusief de Havel- en Elberadweg
  • Over makkelijk begaanbare fietsroutes
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
Berlijn
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
Bekijk alle fotos (6)

Duik in de wereld van Saksen's glans en Pruisische glorie met deze 8-daagse fietsvakantie vanuit Berlijn naar Dresden! U start in het hotel Sperlingshof in Dallgow, een perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Berlijn. De eerste zichtbare Pruisische glorie vindt u in Potsdam met het fascinerende Park Sanssouci en de omliggende kastelen. Dit gedeelte treft u ook de Havelradweg.

Het tweede gedeelte gaat over de bekende en zeer geliefde Elberadweg. Vanaf de Lutherstadt Wittenberg fietst u langs de Elbe, langs misschien wel het mooiste gedeelte daarvan. Saksen's Glans straalt van de middeleeuwse steden Riesa, Torgau en Meissen af en als waardig afsluiter bieden wij u Dresden. De provinciehoofdstad lokt u met de koepel van de Frauenkirche in de oude binnenstad. Hier kunt u beslist een aantal nachten verlengen, wat ook voor het nabij Berlijn gelegen Dallgow geldt.

Karakter: Zeer gemakkelijk te fietsen routes, meestal vlak. Met name langs de Elbe is het lastig te verdwalen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst op eigen gelegenheid in het uitstekende Hotel Sperlingshof. In de avond krijgt u een uitgebreide toelichting over de fietsvakantie en ontvangt u alle reispapieren voor onderweg. Als u wilt kunt u 's avonds nog even Berlijn bezoeken welke u in een dik uur fietsen bereikt!

Dag 2: Dallgow - Werder

Afstand ca. 54 km

Van Dallgow fietst u tot Scharfen Lanke, een meer van de Havel, en volgt de Havel tot Berlijn-Kladow. Hier gaat u met de veerpont over de Wannsee. Eenmaal overgstoken gaat u langs de oostlijke oever tot aan Glienicker Brücke. Een tussenstop biedt u de mogelijkheid de Max-Liebermann-Villa te bezoeken. En het Pfaueneiland kunt u te voet bereiken. Hierna komt u langs het bijzondere Potsdam waar u zeker het park Sanssouci moet bezoeken.

Dag 3: Werder - Belzig

Afstand ca. 51 km

Deze dagetappe voert u over de Europaradweg. Na 6 km bereikt u de Schwielowsee. De omgeving is wonderschoon en biedt tal van wandel-, fiets- en rustmogelijkheden. Vervolgens bereikt u Beelitz welke bekend is door zijn medische voorzieningen. Voorbij aan Natuurpark Nuthe-Nieplitz gaat u via Brück naar Belzig. Belzig is een landelijk erkend kuuroord. Kom na deze fietsdag lekker bij in het Thermaal-Solebad.

Dag 4: Belzig - Wittenberg

Afstand ca. 41 km

Vanaf Belzig leidt de weg naar Rabern met zijn Natuurparkcentrum Hoher Fläming en de burcht Rabenstein. Door het lichte heuvellandschap van Fläming wordt u aangetrokken door de Lutherstadt Wittenberg. Ontdek de fraaie oude binnenstad met een stadswandeling waarbij u tevens de Schlosskirche met de wereldberoemde Thesentür en de graven van Luthers en Melanchthon.

Dag 5: Wittenberg - Torgau

Afstand ca. 65 km

Vanaf vandaag gaat u fietsen over de Elberadweg. De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. U fietst verder over de zuidelijke Elbe-oever. Reigers en ooievaars wijzen u de weg naar Torgau. Het slot Hartenfels begroet de fietsers enhet Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is, zijn uniek.

Dag 6: Torgau - Riesa

Afstand ca. 50 km

Elbe opwaarts gaat het verder vanaf de Elbestad Mühlberg met voormalig Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora van 5 continenten zult u niet snel vergeten. Dagdoel is de sportstad Riesa met het romantische klooster en stadshuis.

Dag 7: Riesa - Dresden

Afstand ca. 52 km

Tussen Riesa en Dresden ligt het mooiste gedeelte van de Elberadweg qua natuur. U fietst langs een met wijngaarden versierd heuvellandschap. Steile rotswanden houdena de wind weg en houden tegelijkertijd de zonnewarmte bijeen. Schilderachtige dorpjes vindt u aan de oever van de Elbe en halverwege bereikt u het middeleeuwse Meissen met de beroemde Albrechtsburg. Maar het wordt nog mooier wanneer u al snel Dresden treft als eindstation. Hier kunt u uren struinen door het oud stadscentrum en langs de vele bezienswaardigheden. De Semperoper, Frauenkirche en Zwinger zijn slechts een greep uit het culturele aanbod van Dresden.

Dag 8: Terugreis vanaf Dresden

Dresden is perfect om uw fietsvakantie te verlengen. U kunt ook terugreizen naar Dallgow en nog een aantal nachten verlengen in hotel Sperlingshof om zo Berlijn te ontdekken.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Perfect geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben een heel mooie fietstocht gemaakt. Alles was perfect geregeld, communicatie met ADE verliep uitstekend. Mooie/leuke hotels. Bagage was er telkens op tijd.
9.0
Mooie, afwisselende route!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben genoten van deze fietsvakantie. Alles prima in orde! De afwisseling eerst langs de Wannsee, daarna door Havelland met veel bos en tenslotte langs de Elbe, is erg leuk. Veel historie te zien en te bezoeken, bovendien hadden we alleen maar prachtig mooi weer om te fietsen. We kijken met plezier terug op deze fietsvakantie!