7-daagse fietsvakantie rond Berlijn

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Ontdek de "buitenkant" van Berlijn
  • Fiets over de Mauer-Radweg en de Havel-Radweg
  • Ontdek het merengebied bij Berlijn
  • Bezoek het monument voor de "Hauptman von Köpenick"
  • Makkelijk begaanbare fietspaden
Fietsen Berlijn-Dresden
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
Berlijn fietsen
Berlijn Sony center
Sanssouci Berlijn Potsdam
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst omgeving Berlijn

Individuele aankomst in uw overnachtingsadres aan de westkant van Berlijn. Indien u op tijd arriveert, neemt u dan de trein naar het centrum van Berlijn om alvast de Berlijnse sfeer te proeven.

Dag 2: Dallgow - Wandlitz (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Op de eerste fietsdag neemt u de Mauer-Radweg. Waar eens de muur stond, loopt nu een fietspad. Langs het pad zijn betonnen paaltjes en grensstenen, de laatste getuigen van de scheiding van Brandenburg en West-Berlijn. De dag eindigt aan het Wandlitzer Meer, waar ook uw hotel ligt.

Dag 3: Wandlitz - Fredersdorf (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Vandaag fietst u door een prachtige beukenwoud over een fijn fietspad. Eenmaal uit het bos volgt de route een tijdje de Europa-fietsroute R1. U fietst door Bernau, Birkholz en Blumberg en komt uit bij de Krummensee.

Dag 4: Fredershof - Königs Wusterhausen (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

U fietst in het merengebied ten zuiden van Berlijn met de Kalksee, Flakensee, Dämeritzsee, Kleiner en Grosser Müggelsee, Seddinsee, Langer See en Krossin See. U kunt vandaag kiezen om of door het heidegebied te fietsen naar de pond in Wendenschloss. De andere variant brengt u door de historische stadskern van Köpenick. Breng zeker een bezoek aan het oude raadhuis met het monument voor de Hauptmann von Köpenick. Dan gaat het verder naar de pond in Wendenschloss. Na de overtocht naar Grünau gaat het naar Königs Wusterhausen.

Dag 5: Königs Wusterhausen - Großbeeren (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Vanuit Königs Wusterhausen, waar u zeker even de tijd moet nemen om het slot te bezichtigen, gaat u langs het Nottekanaal naar Mittenwalde. Hier is de St.-Moritz kerk uit de 13e eeuw. Dan fietst u via Rangsdorf en Diedersdorf naar Grossbeeren.

Dag 6: Großbeeren - Dallgow (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Deze laatste fietsetappe brengt u opnieuw over de Mauer-Radweg richting Potsdam. Er volgt een mooi bosrijk stuk langs het Teltowkanaal. De Königsweg trekt een lange rechte lijn door het bos tot de wijk Babelsberg aan de Griebnitzsee in Potsdam. Via de Havel-Radweg komt u weer bij pension Sperlingshof.

Dag 7: Dallgow - Individuele terugreis of verlenging

Einde van de fietsvakantie. Individuele terugreis of kies nog voor een paar verlengingsnachten om de prachtige omgeving te verkennen of Berlijn te ontdekken. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie rond Berlijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie rond Berlijn.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.6
Route: 7.9
Dag-tot-dagprogramma: 8.1
Bezienswaardigheden: 7.6
Reisbescheiden: 7.2
9.0
Zeer goede track-begeleiding
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Het was heel ontspannend om met de GPS begeleiding te fietsen, we hebben ook goed documentatie gekregen over wat er onderweg te zien was. Echt genoten!
8.0
Prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Afwisselend en mooi. Jammer was dat er een stuk over een voetpad ging waar je onmogelijk kon fietsen. Ook de alternatieven waren niet duidelijk aangegeven.
8.0
Goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
Voor senioren met een zware E-bike zou ik vooraf waarschuwen dat delen slecht begaanbaar zijn, en een alternatief in de route opnemen.
Lees meer
9.0
Prima verzorgde fietsreis!
Op vakantie in September 2022
Wij hebben een hele mooie vakantie gehad, wij hebben veel gefietst en maar nog nooit met gps. Dit is een uitkomst want als je dit allemaal zou moeten opzoeken op kaart is niet te doen. Verblijven waren goed en goed verzorgd alleen zou het makkelijk zijn als je weet of er ook lunches en of diners geserveerd worden. Hier kun je dan rekening mee houden wanneer je op plaats van bestemming moet zijn. Verder zou ik de reisbescheiden op huisadres sturen dan weet je een beetje wat je te wachten staat en dan vooral in het Nederlands. Maar dat heeft verder niets met de reis te maken en wij vonden dat fantastisch, echt veel indrukken opgedaan het was de moeite waard. Als fietsen weer op het prgramma staat bij ons komen wij zeker terug ADE!
9.0
Mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Het was een hele mooie route over veel verschillende paden en wegen. wij vinden dit prachtig....
8.0
Heldere informatie. Ik zou alleen aangeven dat er slechts in één van de hotels daadwerkelijk gegeten kon worden. Alleen niet op de dag dat wij er waren.
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Natuur om Berlijn is prachtig. Alleen de derde dag was er een stuk route langs de "Langer See" was niet geschikt voor normale fietsen. En er was een stuk dat je de trap af moest ook dat gaat niet met elektrische fietsen.
Lees meer
7.0
Goede hotels
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Dezelfde vakantie staat bij active reizen voor 499 euro, bij jullie voor 595. Als je dan toch het verschil wilt maken, had er dan een Nederlandse vertaling bij gedaan. De papieren kregen we pas op de dag van vertrek, dat vonden we erg jammer. Omdat alles in het Duits was, was het best lastig om het goed te volgen. Het GPS-apparaat werkte prima. Ook vonden we vervelend dat in het boekje een omschrijving staat van dingen waar je uiteindelijk niet eens langs komt. Daar kom je aan het eind van de rit pas achter. Beter is dan om ons te laten weten dat als je dit wilt zien, je even verder moet fietsen en waar naar toe dan. We hebben ervaren dat sommige wegen erg slecht waren, bijvoorbeeld gedeelte over boomwortels en ook door erg mul zand, waar we moesten lopen. Verder hadden we goede hotels. Dat was prima. Het was niet altijd makkelijk om warm eten te vinden. Zeker op maandag en dinsdag was het lastig.
8.0
Over het algemeen goed
Op vakantie in Juni 2022
De route op het mobieltje zou een keer opnieuw ingevoerd moeten worden. Vaak fietste we net naast de route lijn. Ook was er ivm een museum geen doorgang. Het is jammer dat op geen van de hotelkamers een waterkoker aanwezig was. Dat zou erg fijn zijn geweest.
8.0
Afwisselende reis met vele meren.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Goede georganiseerde reis. Alles liep gesmeerd. Misschien een tip. Het boekje wat we in onze eerste hotel kregen eerder te sturen. We kunnen het dan beter bestuderen.
Lees meer
8.0
Slechte administratieve afhandeling
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Mooie vakantie gehad. Mooie fietsroutes en goede hotels.
9.0
Imposant rondje fietsen in een omgeving overladen met recente geschiedenis
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2019
Uitstekend. Een hotel waar we de fietsen pas na lang aandringen binnen konden zetten. Mijn vrouw heeft dat al direct aan u doorgegeven
Lees meer