7-daagse fietsvakantie rond Berlijn

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Ontdek de "buitenkant" van Berlijn
  • Fiets over de Mauer-Radweg en de Havel-Radweg
  • Ontdek het merengebied bij Berlijn
  • Bezoek het monument voor de "Hauptman von Köpenick"
  • Makkelijk begaanbare fietspaden
Fietsen Berlijn-Dresden
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
Berlijn fietsen
Berlijn Sony center
Sanssouci Berlijn Potsdam
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
Bekijk alle fotos (8 )

In 5 fietsetappes rond Berlijn!

Vanuit het gezellige familie pension Sperlingshof onderneemt u een fietsvakantie door de bruisende stad Berlijn of het schitterende landschap rondom deze bijzondere metropool. In 5 fietsetappes ontdekt u hoe mooi de natuur buiten Berlijn kan zijn met talloze meren. Een zeer verrassend schouwspel. Het start- en eindpension Sperlingshof biedt u een uitstekende uitgangspositie voor een geweldige fietsvakantie rond Berlijn en door Brandenburg. Het pension biedt u tevens fitness, solarium, sauna en transferservice naar treinstation Dallgow.

U fietst over de bekende Mauer-Radweg op de eerste fietsdag vanuit Dallgow. Vervolgens zult u de vele meren rondom Berlijn ontdekken wat aanvoelt alsof u in het vlakke Friesland fietst over uitstekende fietspaden. Als mooie afsluiter pakt u met deze fietsvakantie ook nog een deel van de beroemde Havelradweg mee. Eenmaal teruggekeert in Dallgow bij pension Sperlingshof raden wij beslist aan te verlengen. U zult alle hoogtepunten van deze metropool zeker niet overslaan met diverse verlengingsmogelijkheden.

Niveau van de fietstour:
Deze fietstour is licht en gaat grotendeels over geasfalteerde fietspaden en kleine zijstraten. Het kan zijn dat er af en toe nog ongeasfalteerde paden zijn. De route is bijna vlak en over het algemeen goed aangegeven.

Dag 1: Individuele aankomst omgeving Berlijn

Individuele aankomst in uw overnachtingsadres aan de westkant van Berlijn. Indien u op tijd arriveert, neemt u dan de trein naar het centrum van Berlijn om alvast de Berlijnse sfeer te proeven.

Dag 2: Dallgow - Wandlitz

Afstand ca. 58 km

Op de eerste fietsdag neemt u de Mauer-Radweg. Waar eens de muur stond, loopt nu een fietspad. Langs het pad zijn betonnen paaltjes en grensstenen, de laatste getuigen van de scheiding van Brandenburg en West-Berlijn. De dag eindigt aan het Wandlitzer Meer, waar ook uw hotel ligt.

Dag 3: Wandlitz - Fredersdorf

Afstand ca. 48 km

Vandaag fietst u door een prachtige beukenwoud over een fijn fietspad. Eenmaal uit het bos volgt de route een tijdje de Europa-fietsroute R1. U fietst door Bernau, Birkholz en Blumberg en komt uit bij de Krummensee.

Dag 4: Fredershof - Königs Wusterhausen

Afstand ca. 62 km

U fietst in het merengebied ten zuiden van Berlijn met de Kalksee, Flakensee, Dämeritzsee, Kleiner en Grosser Müggelsee, Seddinsee, Langer See en Krossin See. U kunt vandaag kiezen om of door het heidegebied te fietsen naar de pond in Wendenschloss. De andere variant brengt u door de historische stadskern van Köpenick. Breng zeker een bezoek aan het oude raadhuis met het monument voor de Hauptmann von Köpenick. Dan gaat het verder naar de pond in Wendenschloss. Na de overtocht naar Grünau gaat het naar Königs Wusterhausen.

Dag 5: Königs Wusterhausen - Großbeeren

Afstand ca. 43 km

Vanuit Königs Wusterhausen, waar u zeker even de tijd moet nemen om het slot te bezichtigen, gaat u langs het Nottekanaal naar Mittenwalde. Hier is de St.-Moritz kerk uit de 13e eeuw. Dan fietst u via Rangsdorf en Diedersdorf naar Grossbeeren.

Dag 6: Großbeeren - Dallgow

Afstand ca. 60 km

Deze laatste fietsetappe brengt u opnieuw over de Mauer-Radweg richting Potsdam. Er volgt een mooi bosrijk stuk langs het Teltowkanaal. De Königsweg trekt een lange rechte lijn door het bos tot de wijk Babelsberg aan de Griebnitzsee in Potsdam. Via de Havel-Radweg komt u weer bij pension Sperlingshof.

Dag 7: Dallgow - Individuele terugreis of verlenging

Einde van de fietsvakantie. Individuele terugreis of kies nog voor een paar verlengingsnachten om de prachtige omgeving te verkennen of Berlijn te ontdekken. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie rond Berlijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie rond Berlijn.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Slechte administratieve afhandeling
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Mooie vakantie gehad. Mooie fietsroutes en goede hotels.
9.0
Imposant rondje fietsen in een omgeving overladen met recente geschiedenis
Met vrienden
Op vakantie in May 2019
Uitstekend. Een hotel waar we de fietsen pas na lang aandringen binnen konden zetten. Mijn vrouw heeft dat al direct aan u doorgegeven
Lees meer