7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Van de Berliner Dom naar de Leipziger Thomaskirche
  • Bezoek aan Lutherstadt Wittenberg
  • Met een deel over de Havelradweg
  • Fiets door het Leipziger Neuseenland
  • Vlakke fietspaden over de heide en langs vele meren
7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig
7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig
Berlijn
7-daagse fietsvakantie Berlijnse Muur
Leipzig fietsers
Leipzig
Bekijk alle fotos (13 )

Fietsen van Berlijn naar Leipzig!

Een fietsvakantie van de Berliner Dom tot aan de Leipziger Thomaskirche. Een schitterende fietsreis vanaf de hoofdstad Berlijn door het Fläminger Natuurpark, de Dübener Heide, het Leipziger Tieflandsbucht tot aan het historische Leipzig. Kenmerkend aan deze fietsvakantie is het vlakke landschap, bijna Nederlands, met onder andere in het begin de bekende Havelradweg. Onderweg passeert u diverse meren en kleine dorpjes. 

U duikt in een andere wereld wanneer u de studententstad Leipzig bereikt met de sporen van Bach en Wagner. Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden met vooral oude gebouwen zoals het Altes en Neues Rathaus, de Thomaskirche en de Nikolaikirche. Natuurlijk kunt u deze reis verlengen in Leipzig of blijf nog een paar dagen in Dallgow om de metropool Berlijn te verkennen.

Niveau van de fietstour:
Voornamelijk vlakke fietspaden over meestal geasfalteerde wegen. Soms bospaden en verouderde binnenwegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

U start vanuit het hotel/pension Sperlingshof in Dallgow. Hier kunt u uw fietsvakantie goed voorbereiden en bij vragen kunt u altijd terecht bij het vriendelijke hotelpersoneel. Wanneer u op tijd arriveert kunt u nog alvast even een fietstochtje maken naar bijvoorbeeld het voormalige Olympische dorp van 1936.

Dag 2: Dallgow - Werder

Afstand ca. 40 km

U kunt kiezen uit 2 mogelijkheden om naar Werder te fietsen. Via Berlijn-Spandau fietst u tot aan Scharfen Lanke en volgt het fietspad over de westelijke Haveloever tot aan Berlijn-Kladow. Met de veerpont steekt u de Wannsee over. U vervolgt de Havelradweg naar Potsdam en Werder. Een andere mogelijkheid is om over de Döberitzer heide te fietsen langs het Havelkanaal en door Falkenrehde naar Paretz. Dan met het pondje over de Havel en dan de Havelradweg volgen tot Werder.

Dag 3: Werder - Bad Belzig

Afstand ca. 55 km

Deze dagetappe voert u over de Europaradweg (R1). Na ca. 6 km bereikt u de Schwielowsee. De omgeving is erg mooi en biedt tal van wandel-, fiets- en rustmogelijkheden. Vervolgens bereikt u Beelitz welke bekend is door zijn kuursanatoria en de onovertroffen asperges die hier verbouwt worden. Voorbij aan Natuurpark Nuthe-Nieplitz gaat u via Brück naar Belzig. Belzig is een landelijk erkend kuuroord. Kom na deze fietsdag even lekker bij in het Thermaal-Solebad.

Dag 4: Bad Belzig - Wittenberg

Afstand ca. 41 km

Vanaf Belzig leidt de weg naar Rabern met zijn Natuurparkcentrum Hoher Fläming en de burcht Rabenstein. Door het lichte heuvellandschap van Fläming wordt u aangetrokken door de Lutherstadt Wittenberg. Ontdek de fraaie oude binnenstad met een stadswandeling waarbij u tevens de Schlosskirche met de wereldberoemde Thesentür bezoekt evenals het graf van Luther en Melanchthon en de stadskerk met het indrukwekkende altaar van Cranach.

Dag 5: Wittenberg - Bad Düben

Afstand ca. 63 km

U verlaat vandaag het historische Wittenberg en steekt de Elbe over via vlakke wegen tot aan Bergwitzer See. Hier kunt u weer kiezen. Of u gaat na een frisse duik verder via Bad Schmiedeberg door de Dübener Heide naar Bad Düben (ca. 52 km). Of u gaat verder via Radis en het Leipziger Neuseenland naar Bad Düben (ca. 67 km).

Dag 6: Bad Düben - Leipzig

Afstand ca. 38 km

Alweer uw laatste fietsdag. Deze is lekker kort zodat u ruim de tijd heeft om het schitterende Leipzig te bezichtigen. Alvorens u Leipzig bereikt komt u door het Heutscher Heide en het Leipziger Tieflandsburcht achter Merkwitz. In Leipzig moet u absoluut de Thomaskirche, het Bachmuseum en het Mendelssohn Haus bezoeken.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Leipzig of Dallgow

In Leipzig eindigt uw fietsvakantie. Natuurlijk kunt u nog een paar dagen in Leipzig blijven om deze heerlijke stad te leren kennen en waarderen. U kunt ook terugreizen naar Dallgow om vanuit daar de stad Berlijn te verkennen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Bijzonder en verrassend
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Jul 2020
Hele aardige mensen ter plekke, zeer unieke plekken bezocht.
Lees meer