Berlijn Duitsland

7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Van de Berliner Dom naar de Leipziger Thomaskirche
  • Start in Dallgow en eind in Leipzig
  • Met een deel Havelradweg
  • Over vlakke fietspaden langs vele meren
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Berlijn Duitsland
7-daagse fietsvakantie Berlijnse Muur
7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig
7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig
7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig
havelradweg
Bekijk alle fotos (7)

Een fietsvakantie van de Berliner Dom tot aan de Leipziger Thomaskirche. Een schitterende fietsreis vanaf de hoofdstad Berlijn door het Fläminger Natuurpark, de Dübener Heide, het Leipziger Tieflandsbucht tot aan het historische Leipzig. Kenmerkend aan deze fietsvakantie is het vlakke landschap, bijna Nederlands, met onder andere in het begin de bekende Havelradweg. Onderweg passeert u diverse meren en kleine dorpjes. 

U duikt in een andere wereld wanneer u Leipzig bereikt met de sporen van Bach en Wagner. Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden met vooral oude gebouwen zoals het Altes en Neues Rathaus, de Thomaskirche en de Nikolaikirche. U kunt na uw reis ook verlengen in het starthotel Sperlingshof in Dallgow van waaruit u perfect een uitstapje kunt maken naar Berlijn.

Karakter: Voornamelijk vlakke fietspaden over meestal geasfalteerde wegen. Soms bospaden en verouderde binnenwegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

U start vanuit het hotel Sperlingshof in Dallgow. Hier kunt u uw fietsvakantie goed voorbereiden en bij vragen kunt u altijd terecht bij het vriendelijke hotelpersoneel. Wanneer u op tijd arriveert kunt u nog even genieten per fiets als u bijvoorbeeld ht voormalig Olympische dorp van 1936 bezoekt.

Dag 2: Dallgow - Werder

Afstand ca. 40 km

U fietst via Berlijn-Spandau tot aan Scharfen Lanke en volgt het fietspad ovr de westelijke Haveloever tot aan Berlijn-Kladow. Met de veerpont gaat u over de Wannsee. U fietst verder over de Havelradweg voorbij aan Potsdam tot Werder.

Dag 3: Werder - Luckenwalde

Afstand ca. 54 km

Van Werder fietst u verdr langs de oevers van de Glindower meren tot aan Petzow en uiteindelijk Beelitz. U fietst vervolgens tot aan Stangenhagen. Vanaf hier fietst u 8 km over bospaden en nog eens 8 km over oude geasfalteerde wegen door het NSG Rauhes Luch.

Dag 4: Luckenwalde - Wittenberg

Afstand ca. 59 km

Vandaag fietst u door de Niederen Fläming over een zeer goed wegennet van de "Flaeming Skate" tot aan Nauendorf en volgt u verder de fietsroute via Zahna tot aan de Lutherstadt Wittenberg een de Elbe. Deze prachtige stad staat bekend om haar historische stadskern.De Lutherhal herbergt de grootste reformatiegeschiedenis verzameling ter wereld, de oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en tussen charmante winkeltjes en restaurants voelt u de romantiek van de stad.

Dag 5: Wittenberg - Bad Düben

Afstand ca. 52 km

U verlaat vandaag het historische Wittenberg en steekt de Elbe over via vlakke wegen tot aan Bergwitzer See. Na een frisse duik gaat het verder via Bad Schmiedeberg door de Dübener Heide naar Bad Düben.

Dag 6: Bad Düben - Leipzig

Afstand ca. 38 km

Alweer uw laatste fietsdag. Deze is lekker kort zodat u ruim de tijd heeft om het schitterende Leipzig te bezichtigen. Alvorens u Leipzig bereikt komt u door het Heutscher Heide en het Leipziger Tieflandsburcht achter Merkwitz. In Leipzig moet u absoluut de Thomaskirche, het Bachmuseum en het Mendelssohn Haus bezoeken.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Leipzig

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid terugkeren naar Berlijn of u verlengt nog een aantal nachten in het pulserende Leipzig.