6-daagse fietsvakantie Havelradweg

6-daagse fietsvakantie Havelradweg

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Fietsen over de beroemde Havelradweg
  • Vanuit Dallgow naar Havelberg
  • Ideaal in combinatie met Berlijn
  • Eenvoudige dagetappes van max. 58 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
Bekijk alle fotos (4)

De Havelradweg is één van de mooiste fietsvakanties van Duitsland. Deze fietsreis neemt u mee door de deels ongerepte natuur langs vele rivieren. U geniet van het schilderachtige rivieren- en merenlandschap, welke de veelvoud van het prachtige Havelland laat zien.

Niet voor niets is de Havelradweg al eens uitgeroepen tot fietsroute van het jaar. De hele Havel-fietsroute, 385 km, loopt langs de rivier de Havel die uitmondt in de Elbe. De fietswegen zijn autovrij, waardoor u in alle rust kunt genieten van de mooie omgeving. Naast het mooie natuurschoon fietst u ook in de buurt van de metropool Berlijn en Potsdam. Cultureel is het ook goed toeven wanneer u langs de kastelen, tuinen en parken uit de Pruisische tijd fietst.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst en overnachting in Dallgow. In de avond ontvangt u een uitvoerige Touren- en GPS-beschrijving, en overdracht van het overige informatiemateriaal.

Dag 2: Dallgow - Rathenow

Afstand: 45 km

Na het ontbijt brengt de shuttlebus u naar Havelberg. Na een korte rondleiding door de stad en een bezoek aan de kathedraal, verlaat u Havelberg richting Rathenow. In Rathenow bevelen wij aan een bezoek te brengen aan het Optikmuseum en het Optikpark, voordat u bij het overnachtingsplek in Semlin aankomt.

Dag 3: Rathenow - Brandenburg

Afstand: 58 km

U verlaat Rathenow in westelijke richting en vervolgt de Havelradweg. In het Milower Land fietst u over idyllische fietspaden, direct aan de Havel. Via Bahnitz fietst u door na Pritzerbe en daar neemt u de veerboot over de Havel. Neem de zijstraat richting Plau en vervolg de route naar het eindpunt in Brandenburg.

Dag 4: Brandenburg - Potsdam

Afstand: 51 km

Tijdens uw rit door Brandeburg, adviseren wij u om een stadswandeling te maken en de historische gebouwen te bezoeken. Via een fietspad gaat u naar Gollwitz. Vervolgens komt u aan bij één van de mooiste delen van de Havelradweg. Fiets verder langs de oevers van de Havel richting Potsdam.

Dag 5: Potsdam - Dallgow

Afstand: 55 km

Na het ontbijt fietst u langs het nieuwe stadspaleis en door het Schlosspark Babelsberg naar de Glienicker-brug. Volg de Havelradweg langs de oevers. Neem de veerpont naar Kladow. Vandaar fietst u langs de rivier naar Gatow. Bij de Scharfen Lanke verlaat u de directe Uferweg en rijdt u naar Berlijn Spandau. Vanaf hier volgt u het fietspad Bullengraben naar Berlijn Staaken en na nog eens 5 km bereikt u het hotel in Dallgow.

Dag 6: Terugreis of verlenging

Vanuit Dallgow kunt u uiteraard verlengen naar andere fietsroutes of met een stedentrip Berlijn!