6-daagse fietsvakantie Havelradweg

6-daagse fietsvakantie Havelradweg

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Fietsen over de beroemde Havelradweg
  • Vanuit Dallgow naar Havelberg
  • Ideaal in combinatie met Berlijn
  • Eenvoudige dagetappes van max. 58 km
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
6-daagse fietsvakantie Havelradweg

De Havelradweg is één van de mooiste fietsvakanties van Duitsland. Deze fietsreis neemt u mee door de deels ongerepte natuur langs vele rivieren. U geniet van het schilderachtige rivieren- en merenlandschap, welke de veelvoud van het prachtige Havelland laat zien.

Niet voor niets is de Havelradweg al eens uitgeroepen tot fietsroute van het jaar. De hele Havel-fietsroute, 385 km, loopt langs de rivier de Havel die uitmondt in de Elbe. De fietswegen zijn autovrij, waardoor u in alle rust kunt genieten van de mooie omgeving. Naast het mooie natuurschoon fietst u ook in de buurt van de metropool Berlijn en Potsdam. Cultureel is het ook goed toeven wanneer u langs de kastelen, tuinen en parken uit de Pruisische tijd fietst.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst en overnachting in Dallgow. In de avond ontvangt u een uitvoerige Touren- en GPS-beschrijving, en overdracht van het overige informatiemateriaal.

Dag 2: Dallgow - Potsdam

Afstand: 45 km

Vanaf de Scharfe Lanke volgt u de Havel. In Kladow gaat u met de veerpont over de Wannsee. Hierna volgt u de oostelijke oever van de Havel tot de Glienicker Brücke. Tussenstops zijn er om de Max-Liebermann-Villa en het Pfaueninsel te bezoeken. Het Pfaueninsel telt al sinds oudsher tot de geliefste uitstapjes van Berlijn. Vervolgens over de Glienicker Brücke Potsdam in. Voordat u bij het hotel aankomt kunt u nog een stadbezichtiging doen.

Dag 3: Potsdam - Brandenburg

Afstand: 58 km

Verder bij de oevers van de Havel verlaat u Potsdam. Een paar kilometer achter Potsdam nodigt het eiland Werder uit voor een wandeling. Een omweg naar de schilderachtige stad Inselstadt is ongetwijfeld een aanrader. Dan gaat het verder naar Brandenburg over de Havelradweg door de oorspronkelijke Havelweides. Tijdens de rit door Brandenburg kunt u een stadswandeling maken, een bezoek brengen aan de Dom St. Peter en Paul en het industriemuseum.

Dag 4: Brandenburg - Rathenow

Afstand: 51 km

U fietst tot aan Pritzerbe. Daar gaat u met de veerpont over de Havel. Vervolgens naar Bahnitz. Hier staat een bezoek aan het Kunstatelier op het programma. Daarna gaat u verder door het Milower Land tot aan Rathenow. In Rathenow bevelen wij aan een bezoek te brengen aan het Optikmuseum en het Optikpark, voordat u bij het overnachtingsplek in Semlin aankomt.

Dag 5: Rathenow - Havelberg

Afstand: 55 km

De fietsvakantie gaat verder door het Rhinower Land tot Stölln. Bezoekhet Lilienthal-Centrum en buig af naar Gollenberg, het 1e vliegveld van de wereld. Verder gaat het via Rhinow en Strohdehne naar Havelberg met middeleeuwse binnenstad. Om 17.00 uur wordt u opgehaald en naar Dallgow gebracht.

Dag 6: Terugreis of verlenging

Vanuit Dallgow kunt u uiteraard verlengen naar andere fietsroutes of met een stedentrip Berlijn!