6-daagse fietsvakantie Havelradweg

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Fietsen over de beroemde Havelradweg
  • Bezoek het Otto-Lilienthal centrum
  • Brandenburg en Potsdam
  • Ideaal in combinatie met Berlijn
  • Ook uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
Potsdam
Potsdam
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
Potsdam
6-daagse fietsvakantie Havelradweg
Bekijk alle fotos (9 )

Fietsen over de Havelradweg

De Havelradweg is één van de mooiste fietsroutes van Duitsland. Deze fietsvakantie neemt u mee vanaf de monding van de Havel in de Elbe langs de middenloop van de Havel. U geniet van het schilderachtige rivieren- en merenlandschap, dat de veelvoud van het prachtige Havelland laat zien. Niet voor niets is de Havelradweg al eens uitgeroepen tot fietsroute van het jaar. 
De gehele Havel-fietsroute, ca. 385 km, loopt langs de rivier de Havel die uitmondt in de Elbe. De fietswegen zijn autovrij, waardoor u in alle rust kunt genieten van de mooie omgeving. Naast het mooie natuurschoon fietst u ook in de buurt van de metropool Berlijn en Potsdam. Cultureel is het ook goed toeven wanneer u langs de kastelen, tuinen en parken uit de Pruisische tijd fietst.

Niveau van de fietsroute:
Deze fietsroute is eenvoudig en vlak waardoor ook uitermate geschikt voor ongeoefende fietsers en gezinnen met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst en overnachting in Dallgow. In de avond ontvangt u een uitvoerige Touren- en GPS-beschrijving, en overdracht van het overige informatiemateriaal.

Dag 2: Dallgow - Rathenow

Afstand ca. 58 km

Na het ontbijt brengt de shuttlebus u naar Havelberg. Na een korte rondleiding door de stad en een bezoek aan de kathedraal, verlaat u Havelberg richting Rathenow. In Rathenow bevelen wij aan een bezoek te brengen aan het Optikmuseum en het Optikpark, voordat u bij het overnachtingsplek in Semlin aankomt.

Dag 3: Rathenow - Brandenburg

Afstand ca. 59 km

U verlaat Rathenow in westelijke richting en vervolgt de Havelradweg. In het Milower Land fietst u over idyllische fietspaden, direct aan de Havel. Via Bahnitz fietst u door na Pritzerbe en daar neemt u de veerboot over de Havel. Neem de zijstraat richting Plau en vervolg de route naar het eindpunt in Brandenburg.

Dag 4: Brandenburg - Potsdam

Afstand ca. 65 km

Tijdens uw rit door Brandeburg, adviseren wij u om een stadswandeling te maken en de historische gebouwen te bezoeken. Via een fietspad gaat u naar Gollwitz. Vervolgens komt u aan bij één van de mooiste delen van de Havelradweg. Fiets verder langs de oevers van de Havel richting Potsdam.

Dag 5: Potsdam - Dallgow

Afstand ca. 45 km

Na het ontbijt fietst u langs het nieuwe stadspaleis en door het Schlosspark Babelsberg naar de Glienicker-brug. Volg de Havelradweg langs de oevers. Neem de veerpont naar Kladow. Vandaar fietst u langs de rivier naar Gatow. Bij de Scharfen Lanke verlaat u de directe Uferweg en rijdt u naar Berlijn Spandau. Vanaf hier volgt u het fietspad Bullengraben naar Berlijn Staaken en na nog eens 5 km bereikt u het hotel in Dallgow.

Dag 6: Terugreis of verlenging

Vanuit Dallgow kunt u uiteraard verlengen naar andere fietsroutes of met een stedentrip Berlijn!

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Havelradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Havelradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
8.0
Persoonlijke weggebracht vanuit het eerste hotel naar de startplaats (periode februari 2018, goede service
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Feb 2018
Heerlijke vakantie gehad combinatie van een prachtige fietstocht en goede hotels.
Lees meer