8-daagse fietsvakantie München - Bodensee

8-daagse fietsvakantie München - Bodensee

Beierse Alpen, Duitsland

  • Fietsvakantie door het Beierse leven
  • Van München naar Lindau
  • Met vele blauwe Alpenmeren
  • Voor iedereen geschikt
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie München - Bodensee
8-daagse fietsvakantie München - Bodensee
8-daagse fietsvakantie München - Bodensee
Bekijk alle fotos (4)

Een fietsvakantie door het prachtige landschap van Zuid-Beieren, altijd vergezeld van een adembenemend uitzicht op de Alpen. Geniet van de ongerepte natuur van deze fietsregio en fiets door de bloeiende weiden, door stille bossen, de oogstrijpe velden en langs rivieren en talrijke kleinere meren. U maakt gebruik van bekende fietspaden, bewonder de beroemde koninklijke kastelen, bekende kerken, marktpleinen en interessante musea en vele wat minder bekende bezienswaardigheden van de regio. Deze fietsvakantie biedt u naast de rijke natuur ook de hoogste Beierse cultuur.

Het heuvelachtige Vooralpenland met de wonderschone panorama van de Alpen en idyllisch gelegen meren laat u genieten. Gefietst wordt er over heerlijke fietspaden en kleine zijstraten, enkele stukjes over hoofdwegen. De streek is overwegend geasfalteerd, enkele langere gedeeltes ook over goed berijdbare natuurpaden.

Dag 1: Individuele aankomst in München

Vandaag komt u aan in München waar u in het starthotel informatie krijgt en de eventuele gehuurde fietsen. De hoofdstad van Beieren nodigt uit een bezoek aan de talrijke bezienswaardigheden te brengen zoals de Engelse tuinen, het stadshuis en het Hofbräuhaus.

Dag 2: München - Lake Ammer

Afstand: 45 km

Vanaf München fietst u naar het Forstenrieder park. Doordat het grondgebied een grootte heeft van maarliefs 2100 hectares, is dit een paradijs voor natuurlijfhebbers. Via Gauting fiets u over een lichtheuvelachtig fietspad naar Lake Ammer. Daarvoor komt u echter langs het kloosters Andechs monastery. Vervolgens geniet u in uw welverdiende pauze van een zogenaamde "Brotzeit" met een "Maß'(1 liter bier, inclusief) in een schaduwrijke biertuin. Na de pauze volgt u de route over een brullende afdaling naar de oever van het meer. U overnacht in Herrsching/Dießen. Ca. 45 km

Dag 3: Lake Ammer - Lake Starnbergapprox

Afstand: 35 km

Vandaag begint u de dag door een boottocht te maken van Herrsching naar Dießen(seizoen van 01.05 tot 21.09). Per fietst blijft u langs de rivier Ammer Weilheim fietsen, deze naam is te wijten aan de talrijke kloosters en 159 kerken op dit gebied. Via weelderige weiden en door diepgroene bossen brengt de route u naar de oevers van het meer Starnberger See. Vanaf hier reist u per boot van Herrsching naar Dießen. U overnacht in Bernied of Ambach. Ca. 40 km + boottocht.

Dag 4: Fietsend om het meer Starnberger See

Afstand: 60 km

Vandaag fiets u helamaal rond wellicht het bekendste meer in Beieren. De fietsroute neemt u van het ene lakeside resort naar het andere. Fietsend langs de villa's van de beierse beroemdheden, schilderachtige schaduwrijke terrassen en pittoreske zwemgelegenheden. Ca. 50 km.

Dag 5: Lake Starnberg - Lake Kochel

Afstand: 35 km

U fietst meteen als langs de idyllische meren "Osterseen". Ze vormen een keten van 19 kleine meren en zijn zeer aangenaam om in te zwemmen. Vervolgens is het vanaf de Beierse dorpen en langs lake Riegsee niet ver meer naar Murnau met haar prachtige stadsplein. Daarna fietst u langs het "Murnauer Moos" en de bekende stoeterij Schwaiganger totdat u het meer Kochel in de verte ziet. Wij adviseren u vooral om een bezoek te brengen aan het verbazingwekkende Franz Marc museam!

Dag 6: Lake Kochel - Bad Tölz

Afstand: 55 km

Vandaag is een korte dag waar veel tijd over blijft om lekker te genieten en te ontspannen. Al na een paar kilometer fietsen door de Kocheler Moos, nodigt de schaduwrijke biertuin van het klooster van Benediktbeuern u uit voor uw eerste ontspan moment. Zodra u Bad Tölz hebt bereikt zijn er talloze plekken te zien. Twee oude handelsroutes bracht al het rijkdom naar deze stad, waarvan de uitbundig versierde huizen nog levende getuigenis zijn. Als u ultiem wilt ontspannen dan heeft u de thermen van spa "Alpamare" tot uw beschikking.

Dag 7: Bad Tölz - München

Afstand: 55 km

De Isar-fietsroute leidt u via de Geretsried en Wolfrathausen tot Grünwald. Er zijn nog een paar beklimmingen te overwinnen voodat u de hoofdstad heeft bereikt, München. Met talloze toeristische attracties wacht deze stad op u om ontdekt te worden.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Einde van uw fietsvakantie.