7-daagse fietsvakantie Zuid-Jutland en Als

Jutland, Denemarken

  • Fiets door het zuiden van Denemarken
  • Verken het eiland "Als"
  • Fjorden en zandstranden van Zuid Jutland
  • Start- en eindpunt in het Duitse Flensburg
  • Fietsetappes van gemiddeld ca. 50 km per dag
Sonderborg Denemarken
Sonderborg Denemarken
Aabenraa - Denemarken - Strand
Flensburg - Duitsland
Aabenraa - Denemarken - Strand
Fietsers Oostsee
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele reis naar Flensburg

Op deze eerste dag reist u op eigen gelegenheid naar het starthotel in Flensburg.

Dag 2: Flensburg - Sønderborg (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Parallel aan het Flensburger Fjord volgt u de Ostsee Radweg richting noorden. Het duurt niet lang of u arriveert in Denemarken en fietst direct naar de kust. In Gråsten, kort voor Haff Nybøl Nor, loont het om een kleine omweg te maken naar het kasteel en de bijbehorende prachtige tuinen, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze omgeving en de zomerresidentie van de Deense koninklijke familie. Door groene velden gaat de tocht verder naar het eiland "Als" en de stad Sønderborg.

Dag 3: Dagtrip over het eiland Als (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

Deze dag staat in het teken van een dagtocht over het eiland "Als". Op de route liggen diverse kastelen evenals vuurtorens waarvan de meeste nog dateren uit de tijd van het voormalige Duitse bewind. Overigens: wist u dat in Augustenborg het ringsteken te paard is uitgevonden? Geniet 's avonds van een wandeling over de boulevard en door de haven van Sønderborg.

Dag 4: Sønderborg - Aabenraa (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vanuit Sønderborg fietst u verder over de Ostsee Radweg. In Vester Sottrup kunt u het, rond de 12e eeuw gebouwde, witte stralende kerkje bewonderen. De Baai van Warnitz bij Varnaes behoort tot een van de mooiste van Noord Sleeswijk. Daarna bereikt u al snel het einddoel van vandaag: Aabenraa. Dit voormalige vissersdorp ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw als echte havenstad. De schepen van Aabenraa zeilden over de gehele wereld. In het stadswapen van de stad getuigen de 3 makrelen van de oorsprong van de stad. En het zeevaartmuseum herbergt ook nog vele getuigenissen van het roemruchte verleden.

Dag 5: Fietstocht in de omgeving van Aabenraa (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De fietstocht van vandaag brengt u eerst weer terug op de Ostsee Radweg richting Haderslev. Deze 700 jaar oude provinciestad heeft tot op heden nog steeds het originele wegennet. Beleef de eeuwenoude architectuur van de goed bewaard gebleven huizen en de oude Dom in de oude stad. Breng, indien de tijd het toe laat, ook een bezoek aan een van de talrijke musea. Dan fietst u terug over de Heerweg-Radfernweg, ook wel de Ochsenweg genoemd, naar Aabenraa.

Dag 6: Aabenraa – Flensburg (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De route leidt u weer naar de Heerweg-Radfernweg. U fietst van fjord naar fjord en duikt het binnenland in. U passeert meren, doorkruist de velden en komt langs kleine dorpen, voordat u weer de grens met Duitsland oversteekt en in Flensburg arriveert.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. Na het ontbijt is het al weer tijd om naar huis te gaan. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen om Flensburg te ontdekken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Zuid-Jutland en Als?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.