7-daagse fietsvakantie op Funen

Funen, Denemarken

  • Fietstocht over het grootste eiland van Denemarken
  • Start- en eindpunt in Odense
  • Ontdek de Deense natuur
  • Oude kastelen, idyllische kustplaatsjes en musea
  • Bezoek het eiland Ærø
Denemarken
Denemarken
Denemarken
Bekijk alle fotos (3 )

Fietsen door de natuur en langs de kust

Denemarken is de ideale locatie voor een fietsvakantie en dan ook vooral het eiland Funen. Het netwerk van in totaal 1.200 km bewegwijzerde fietspaden zullen zowel jonge als oudere fietsers bekoren. Het eiland in de Zuid Funense Zee wordt beschouwd als een klein paradijs en staat bekend als de tuin van Denemarken. Uw fietstocht brengt u dwars over het eiland, soms langs de kust en soms door het midden van het eiland. Afwisselende landschappen en adembenemende kustlijnen staan u op te wachten. Kleine idyllische havenstadjes maken plaats voor uitgestrekte velden en weelderige bossen. U zult ook het betoverende eiland Ærø en de stad Odense ontdekken, de hoofdstad van Funen en tevens de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Vergeet niet om ook uw zwemkleding in te pakken: talrijke mooie zandstranden zullen u keer op keer verleiden om een verfrissende duik te nemen. Voor cultuurliefhebbers wachten vele musea om door u ontdekt te worden. Neem een pauze van het dagelijkse leven en dompel uzelf onder in dit fietsparadijs.

Niveau van de tour:
De moeilijkheidsgraad is gemakkelijk tot gemiddeld. Over het algemeen is deze fietsvakantie een gemakkelijke tocht door vlakke en licht heuvelachtige landschappen waarbij het hoogste punt van Funen op slechts 131 m boven de zeespiegel ligt. De route loopt meestal over speciale fietspaden en kleine secundaire wegen met weinig verkeer. Alleen in de steden kunt u meer verkeer verwachten. De route heeft een goede tot zeer goede bewegwijzering. Deze fietstocht is ook geschikt voor gezinnen met kinderen die al enige fietservaring hebben.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Odense

Odense is de hoofdstad van Funen en ook de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. We raden u aan om vroeg aan te komen, want deze culturele en historische stad heeft veel te bieden. U kunt de lange geschiedenis van deze stad ontdekken tijdens een avondwandeling en dan ook de lokale gastronomie uitproberen.

Dag 2: Odense - Faaborg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U laat de drukte van de stad snel achter u en dompelt zich onder in een waar natuurparadijs. Al na een paar kilometer ontdekt u waarom Funen bekend staat als de tuin van Denemarken. Het vaak ongerepte landschap zal u bekoren en veel plaatsen onderweg zijn dan ook geschikt voor een picknick. U fietst dwars door het midden van het eiland. Brobyværk werd al gesticht in het tijdperk van de Vikingen en is een uitstekende locatie om te pauzeren voor de lunch. Bijzonder aantrekkelijk is het ongerepte landschap van stuwwallen in het nationale park “Svanninge Bakker”. Liefhebbers van architectuur zullen onder de indruk zijn van de vele oude landhuizen en kerken die u op uw route passeert. Allereerst is er de middeleeuwse Svanninge-kerk, waarvan de toren al van verre zichtbaar is. Uw einddoel vandaag is de stad Faaborg. De oude havenstad ontdekt u het beste tijdens een wandeling door de kleine straatjes. Voor cultuurliefhebbers is het de moeite waard om het kunstmuseum van Faaborg te bezoeken.

Dag 3: Faaborg - Ærø eiland - Svendborg (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Vandaag staat u een bijzondere ervaring te wachten, waaronder twee veerboottochten. Tijdens de fietstocht gaat u het eiland Ærø ontdekken. In de ochtend gaat u met de veerboot de oversteek maken van Faaborg naar Søby. U kunt het meeste van het eiland zien door een korte fietsrit richting het oosten te maken. Neem de tijd om de stad Ærøskøbing te verkennen, de fascinerende en historische hoofdstad van dit eiland voordat u de veerboot terug naar het eiland Funen neemt. Vervolgens fietst u door naar de stad Svendborg waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 4: Rustdag of een excursie

Vandaag kunt u kiezen tussen meerdere mogelijkheden, namelijk:

  • U kunt ervoor kiezen om vandaag in Svendborg te blijven. Svendborg is het maritieme centrum van het eiland Funen. Hier heeft u vele mogelijkheden om te winkelen en om een bezoek te brengen aan toeristische attracties, restaurants en bars.
  • Of u pakt vandaag weer de fiets om een excursie te maken over de eilanden Skarø en Drejø. Deze eilanden bieden u een unieke natuurervaring en zijn vanuit Svendborg eenvoudig per veerboot te bereiken (ticket niet inbegrepen; prijs ca. € 25 p.p., ter plaatse te voldoen).
  • Als alternatief kunt u een bezoek brengen aan het eiland Tasinge met het niet te missen kasteel van Valdemar. Fietstocht ca. 20 km. De sportieve fietsers kunnen dit ook combineren met het verkennen van het eiland Langeland, ca. 50 km. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen.
  • Wat u vandaag ook verkiest, u zult zich vandaag zeker niet vervelen.
Dag 5: Svendborg - Nyborg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De route van vandaag is zeer afwisselend. Een groot gedeelte ervan loopt langs de kustlijn, maar u fietst ook af en toe landinwaarts. Onderweg rijdt u langs vele oude kastelen en landhuizen. Er is ook genoeg gelegenheid om een snelle duik in het water te nemen. De zeestraat tussen het Deense eiland Funen en het oostelijk gelegen eiland Seeland, wordt de Grote Belt genoemd. In Nyborg vindt u de imposante Grote Belt brug, die nog steeds met zijn 18 km lengte, een van de langste hangbruggen ter wereld is. Daarnaast is Kasteel Nyborg ook echt een bezoek waard.

Dag 6: Nyborg - Odense (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Als u de kustlijn helemaal volgt dan bereikt u al snel het pittoreske havenstadje Kerteminde. Bezoek het centrum Fjord & Bælt, wat zowel een museum als een onderzoeksinstituut is. Hier komt u meer te weten over de zee en haar bewoners. De vele restaurants aan de haven zijn een goede keuze voor een lunch. Het laatste deel van uw reis brengt u terug naar Odense, naar het startpunt van uw fietstocht over Funen. Neem de tijd voor nog een avondwandeling door de stad of bezoek het onlangs gerenoveerde geboortehuis van Hans Christian Andersen.

Dag 7: Terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Odense om deze prachtige stad goed te verkennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie op Funen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.