8-daagse fietsvakantie De Parels van Noord-Vlaanderen

Vlaanderen, België

  • Begin- en eindpunt is Mechelen
  • Bezoek o.a. Antwerpen en Brussel
  • Afgewisseld natuur en cultuur
  • Culinair genieten!
Brussel
Brussel
België terras
Brussel
België
Bekijk alle fotos (5 )

De parels van Noord-Vlaanderen

'De parels van Noord-Vlaanderen' is een prachtige 8-daagse fietsvakantie door de noordelijke provincies van België; Antwerpen en Vlaams Brabant. De wereldsteden Antwerpen en Brussel spreken natuurlijk voor zich, maar laat u ook verrassen in de gezellige stadjes zoals Mechelen, Leven en Diest. Buiten deze steden vindt u rust; in de Kempen, langs het Albertkanaal en in natuurgebieden en bossen. Deze afwisseling van natuur en cultuur in combinatie met het ‘goede Vlaamse leven’ maakt dit een fantastische fietsvakantie.

Dag 1: Aankomst Mechelen

U reist op eigen gelegenheid naar Mechelen

Dag 2: Mechelen - Antwerpen

Afstand ca. 45 km

Mechelen kent een authentieke historische stadskern met veel katholieke bouwwerken. De rit vandaag gaat naar Antwerpen waar ook heel veel te zien is. Wij geven dan ook de mogelijkheid voor een korte route via Sint Katelijne-Waver en Duffel, een klein plaatsje gelegen aan de Nete. naar Mortsel. Hier vindt u een van de zeven overgebleven Brialmontforten, opgetrokken uit baksteen en zandsteen. Daarna via Berchem naar Antwerpen. Als u kiest voor de lange route komt u langs Onze Lieve Vrouw Waver waar een prachtige Wintertuin staat in een indrukwekkend complex waarin art nouveau met neogotiek, neo-empire en art deco versmolten is. In Lier, waar de grote Nete en de kleine Nete samenvloeien kunt u een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum voor schone kunsten. Antwerpen is een bezoek op zich waard, behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad.

Dag 3: Antwerpen – Herentals of Geel

Afstand ca. 50 km

Vlak nadat u de agglomeratie van Antwerpen heeft verlaten komt u weer op adem in een mooi stukje natuur in het Provinciaal groendomein Rivierenhof met veel groen, water en twee prachtige kastelen. Vervolg uw tocht over een heerlijke fietspad langs het Albertkanaal naar Herentals, de geboorteplaats van Rik van Looy en historische hoofdstad van de Kempen. Overnacht u in Geel dan fietst u enkele kilometers langs het kanaal van Bocholt naar Herentals voordat u bij uw hotel aankomt.

Dag 4: Herentals of Geel – Diest

Afstand ca. 57 km

Dag 04 Herentals of Geel – Diest (ca. 57 of 41 km) Een rustige tocht langs water en over het uitgestrekte Vlaamse platteland langs rustige dorpjes als Meerhout, Schoot en Engsbergen. Aan het einde van de rit fietst u door natuurgebied Gerhagen, in het midden van dit gebied staat een 19 meter hoge VVV-toren die een prachtig uitzicht biedt over het gebied. Diest is een erg mooi en leuk plaatsje. Het begijnhof in Diest is één van de oudste, mooiste en best bewaarde van Europa. Kuier langs de Demer die opnieuw door de stad stroomt, met aan de oevers wandel- en fietspaden, toegangstrappen, terrassen en zelfs een vlonderpad over het water.

Dag 5: Diest - Leuven

Afstand ca. 62 km

De etappe van vandaag biedt vele hoogtepunten. U fietst via Scherpenheuvel (met de oudste koepelkerk der Nederlanden) naar Zichem. De 14e-eeuwse Maagdentoren Zichem biedt een prachtig uitzicht over de streek. U kunt hier ook een boottocht maken in een authentieke handgemaakte platboot. Vervolg uw weg naar Aarschot, een leuke pauzeplaats met een eigen stadsbrouwerij. Daarna door het glooiende landschap van Vlaams Brabant via Werchter (beroemd om het Rock Werchter festival) naar de studentenstad Leuven. Laat u in de avond onderdompelen in het Bourgondische leven in deze stad.

Dag 6: Leuven – Brussel

Afstand ca. 38 km

Vandaag gaat het over de Brabantse heuvels en door het uitgestrekte, bollende Zoniënwoud naar het centrum van onze prachtige Europese hoofdstad: Brussel. Gezien de korte afstanden tussen beide steden en de nabijheid van stations langs de route is een combinatie trein-fiets gemakkelijk te realiseren. Zorg in ieder geval dat u voldoende tijd hebt voor deze parel van België, want naast het overbekende Manneken Pis, de allerlekkerste wafels, pralines en pintjes is Brussel ook de stad waar cultuur snuiven, funshoppen en gastronomisch vertier tot grote hoogte stijgt. Loop in ieder geval voor u aan tafel gaat over de schitterende Grote Markt.

Dag 7: Brussel – Mechelen

Afstand ca. 44 km

Na een laatste rondje over de Grote Markt gaat het door de Brussels voorsteden richting Grimbergen, beroemd om haar abdij met barokke basiliek die nooit helemaal voltooid is. Door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers fietst u naar de plaats waar u een week geleden uw fietsvakantie begon, Mechelen

Dag 8: Vertrek vanuit Mechelen

Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie De Parels van Noord-Vlaanderen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie De Parels van Noord-Vlaanderen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Alles was goed verzorgd en duidelijk
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Wij hebben genoten , mooie fietsroute’s en iedere dag kwamen we aan in een leuke stad, met veel gezelligheid en bezienswaardigheden! En prima hotels in het centrum, alleen het hotel in Antwerpen was verder weg, wij zijn gelopen naar het centrum, maar het hotel had ook iets dichterbij mogen zijn.
Lees meer