8-daagse fietsvakantie Hoogtepunten rondom Brussel

Vlaanderen, België

  • Begin- en eindpunt is Mechelen
  • Bezoek o.a. Gent en Brussel
  • Beleef de Ronde van Vlaanderen
  • Drink een biertje in Afflichem
  • Ontdek het centrum van België
Brussel
Fietsen
Brussel
België terras
Brussel
fietsen langs het strand
Bekijk alle fotos (6 )

Hoogtepunten rondom Brussel

Een prachtige 8-daagse fietsvakantie door ‘het centrum van België’. Het vertrek is vanuit Mechelen, een verrassend leuk stadje tussen Brussel en Antwerpen.

Onderweg komt u door en langs grote trekpleisters als Gent en Brussel maar ook in Sint Niklaas met haar prachtige en gezellige stadhuis. Ook Aalst heeft een erg mooi en gezellig centrum. In Oudenaarde mag een bezoek aan het centrum van de Ronde van Vlaanderen natuurlijk niet ontbreken.

Niveau van de fietstour:
De route kent twee gezichten, de ene helft is vlak en geeft u de gelegenheid om volledig ontspannen van de omgeving te genieten. Op dag 5 en 6 is de route glooiend en zult u af en toe een korte maar pittige helling tegenkomen. De bekende kuitenbijters en kasseistroken uit het Vlaamse Heuvelland laten we zoveel mogelijk links liggen zodat u nog altijd kunt spreken van een ontspannen fietsvakantie.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Mechelen

U reist op eigen gelegenheid naar Mechelen. De stad is een bezoek meer dan waard, het kent een authentieke historische stadskern met veel katholieke bouwwerken.

Dag 2: Mechelen – Sint Niklaas (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Vanuit Mechelen komt u al snel in Rumst. Dit plaatsje ligt aan de samenvloeiing van de Nete en de Dijle, die samen de Rupel vormen wat het dus een waar ‘Drie Rivierenpunt’ maakt. De Rupelstreek kent een rijk steenbakkerijverleden wat terug te zien is in vele musea langs deze rivier. De Rupel mondt uit in de Schelde en u volgt de Schelde totdat u deze oversteekt naar Temse. Vanaf hier gaat het over rustige, vlakke wegen naar Sint Niklaas, de stad met het grootste marktplein van België.

Dag 3: Sint Niklaas - Gent (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De dag van vandaag voert u door het Waasland en het Scheldeland. Mooie, rustige en vlakke wegen voeren u richting de Schelde. Tussen Dendermonde en Laarne fietst u in het Scheldegebied. Fiets langs oude meanders, het Donkmeer en de Scheldedijken. Geniet van de voorbijglijdende boten, de prachtige getijdennatuur en rust uit in een van de talrijke cafeetjes. In de binnenstad van Gent waant u zich in een openluchtmuseum.

Dag 4: Gent – Oudenaarde (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Vanaf de drukte van Gent fietst u vandaag naar het rustieke Oudenaarde, aan de voet van het Vlaamse Heuvelland. Onderweg kunt u in Sint-Martens-Latem het Museum Dhondt Dhaenens bezoeken met een rijke collectie werken van Vlaamse kunstenaars. Daarna via Nazareth en Gavere naar Oudenaarde. Voor een wielerliefhebber is een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen een must. Verder vindt u in dit plaatsje een verrassend stadhuis en eeuwen aan biertraditie met meerdere brouwerijen waaronder de oudste van Vlaanderen (Roman).

Dag 5: Oudenaarde - Aalst (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Vanaf Oudenaarde laten we de bekende heuvels en kasseistroken uit de Ronde van Vlaanderen zoveel mogelijk aan onze rechterhand liggen. De weg zal desondanks nog weleens omhoog lopen. De eerste kilometers in ieder geval niet, dan fietst u ontspannen over een fietspad langs de Schelde. Daarna gaat het richting Zottegem, de stad van Lamoraal van Egmont. In de stad vindt u veel verwijzingen naar deze voormalige generaal. Via rustieke plaatsjes als Herzele en Haaltert komt u uiteindelijk in Aalst, de op één naar grootste stad van Oost-Vlaanderen, gelegen aan de rivier de Dender en vooral bekend om zijn carnaval.

Dag 6: Aalst - Brussel (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Fiets door wat eeuwenlang één van de rijkste hopstreken van Europa was. U komt langs de abdij van Afflichem, het bekende bier van Afflichem wordt hier niet meer gebrouwen maar het aloude recept van de paters wordt nauwgezet opgevolgd. Vervolgens over glooiende plattelandswegen naar de Europese hoofdstad Brussel. Zorg in ieder geval dat u voldoende tijd hebt voor deze parel van België, want naast het overbekende Manneken Pis, de allerlekkerste wafels, pralines en pintjes is Brussel ook de stad waar cultuur snuiven, funshoppen en gastronomisch vertier tot grote hoogte stijgt.

Dag 7: Brussel – Mechelen (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Na een laatste rondje over de Grote Markt gaat het door de Brussels voorsteden richting Grimbergen, beroemd om haar abdij met barokke basiliek die nooit helemaal voltooid is. Door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers fietst u naar de plaats waar u een week geleden uw fietsvakantie begon, Mechelen.

Dag 8: Vertrek vanuit Mechelen

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Hoogtepunten rondom Brussel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Hoogtepunten rondom Brussel.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Alles was prima voor elkaar niets op aan te merken.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Wij vonden de routes om te fietsen heel mooi. Mag soms wat meer door plaatsen heen i.p.v. van er omheen!!! Bij werkzaamheden aan de weg is het soms moeilijk je route te vinden. Of zoals in Brussel dat je een hele drukke markt over moet. De bordjes zijn dan soms onmogelijk om te zien. Omdat er kramen voorstaan.
Lees meer