Trappistenbiertje proosten

7-daagse fietsvakantie Trappisten route Turnhout

Vlaanderen, België

  • Fietsen door Vlaanderen en Brabant
  • Het Bels Lijntje, de tot fietspad omgebouwde spoorlijn
  • Prachtige Trappistenkloosters
  • Steden als Antwerpen, Breda, Tilburg
  • Baarle, het dorp op de grens van Nederland en België
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Trappistenbiertje proosten
Trappisten terrasje bij de kerk
Trappisten fietsenstalling
Trappisten La Trappe biertje
Trappisten rondleiding
Trappisten terrasje
Bekijk alle fotos (8)

Trappisten fietsroute

Tijdens uw fietsvakantie bezoekt u 4 van de 5 Trappistenkloosters gelegen in België en Nederland. Deze vlakke route voert u naar steden als Antwerpen, Breda en Tilburg. Bent u geen bierliefhebber? Ook dan is deze fietsvakantie een prachtige manier om kennis te maken met de Trappistenkloosters en er wordt ook kaas, jam, honing, chocolade, zeep en/of kaarsen gemaakt. De laatste etappe tijdens deze fietsvakantie gaat over het Bels Lijntje, een spoorlijn dat meer dan 150 jaar oud is en in de jaren negentig is omgeboud tot fietspad.

Dag 1: Aankomst in Turnhout

Aankomst in het Belgische Turnhout, waar uw fietsvakantie begint. Neem zeker even de tijd om deze stad te bezichtigen en breng een bezoek aan het Kasteel van de hertogen van Brabant.

Dag 2: Turnhout - Antwerpen

Afstand ca. 70 km

Vandaag start uw tour en fietst u eerst naar Antwerpen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. U fietst langs het pittoreske Merksplas waar u een voormalige landlopersboerderij kunt bezoeken. U fietst daarna via Oostmalle en Malle n komt in Westmalle waar u het eerste Trappisteklooster van deze reis ontdekt. Geniet met een welverdiend Trappistenbiertje in een café bij het klooster. Na het bezoek vervolgt u uw weg richting Antwerpen.

Dag 3: Antwerpen - Brasschaat

Afstand ca. 60 km

In het bruisende Antwerpen vindt u vele cafés en winkels en een mooie oude binnenstad. Na een bezoek aan deze stad fietst u richting Brasschaat. U fietst via Brecht, waar u de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth vindt. In dit Trappistenklooster wordt geen bier gebrouwen. Wel worden hier kaarzen, zeep en shampoo gemaakt en verkocht in hun eigen abdijwinkel.

Dag 4: Brasschaat - Breda

Afstand ca. 60 km

Vanuit Brasschaat vertrekt u richting Nederland. Ca. 10 kilometer over de Belgisch-Nederlandse grens vindt u het Trappistenklooster Abdij Maria Toevlucht. Hier wordt de Zundert Trappist gebrouwen, vernoemd naar het dorpje Zundert dat slechts enkele kilometers verderop ligt. Proeft u hier een Trappist uit de streek. U vervolgt uw weg richting het Bourgondische Breda, de Nassaustad van Nederland. Bezoek de stad met zijn vele culturele en historische plekjes.

Dag 5: Breda - Tilburg

Afstand ca. 65 km

De fietsroute blijft vandaag in Nederland. U fietst door het Brabantse landschap naar Tilburg en passeert idyllische dorpjes zoals Chaam, Alphen en Hilvarenbeek. Vlakbij Tilburg vindt u de Abdij van Onze Lieve Vrouwen Koningshoeven waar het bekende La Trappe speciaalbier gebrouwen wordt. Deze abdij heeft een kloosterwinkel waar u de in de abdij gemaakte producten kunt kopen.

Dag 6: Tilburg - Turnhout

Afstand ca. 35 km

Op deze laatste dag van uw fietvakantie fietst u van Tilburg terug naar Turnhout. U fietst over het "Bels Lijntje", een meer dan 150 jaar oude spoorlijn omgebouwd tot fietspad. Het fietspad is 31 km lang en loopt onder andere door Baarle, een van de meest merkwaardige dorpen ter wereld. Bezoek het dorp en probeer de grens te vinden tussen het Nederlandse Baarle Nassau en het Belgische Baarle Hertog dat door middel van stoeptegels en vlaggen op de huisnummers is aangegeven.

Dag 7: Terugreis vanuit Turnhout

Na het ontbijt is uw 7-daagse fietsvakantie ten einde. Alvoren u naar huis rijdt zou u nog een wandeling door de stad kunnen maken.