8-daagse fietsvakantie Maasroute van Sedan naar Maastricht

Champagne-Ardennen, Frankrijk

  • Eerste etappe van de Maasroute
  • Combineer de RAVel "la Meuse à Velo en de "Voie verte Trans-Ardennes"
  • Fietsvakantie in 3 landen: Frankrijk, België, Nederland
  • Dagetappes van ca. 30 tot 70 km
  • Ook in omgekeerde volgorde te reserveren
Maasroute langs de rivier
Maas Maastricht
Maasroute de kade
Bekijk alle fotos (3 )

Fietsen langs de Maas

Fietsen over de oevers van de Maas, door drie landen, langs prachtige landschappen. Ga op ontdekkingsreis tijdens deze fietsvakantie vol contrasten.

De Maasroute start in Sedan, Frankrijk. Dit is niet het begin van de Maas. De rivier ontstaat zo’n 350 kilometer zuidelijker in Frankrijk. Vanuit Noord-Frankrijk fietst u richting België waar u de Maas volgt naar Nederland en Maastricht. Na Maastricht loopt de Maasfietsroute verder naar Nijmegen om te eindigen in Rotterdam.

Tijdens deze eerste etappe van de Maasroute fietst u dus door drie landen, met vele verschillende landschappen en ieder zijn eigen bijzondere stadjes en dorpjes. U begint deze fietsvakantie met een overnachting in Maastricht, van daaruit reist u met een bustranfer (tegen betaling) naar Sedan waar u begint met uw fietstocht over de Maasroute.

Niveau van de tour:
Eenvoudig te fietsen route over goede fietspaden. De etappes zijn overwegend vlak met slechts enkele korte stijgingen en dalingen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Maastricht / ’s Gravenvoeren

U begint aan de Maasroute in Maastricht ‘s Gravenvoeren. Hier wordt u ontvangen met koffie en gebak. U kunt op eigen gelegenheid Maastricht verkennen en een stadswandeling maken.

Dag 2: Maastricht / ’s Gravenvoeren – Sedan

U gaat u naar het startpunt van de Maasfietsroute. Na het ontbijt, om ca. 10.00 uur, vertrekt u per touringcar (incl. fietsen en bagage) naar Sedan in Noord-Frankrijk. In Sedan kunt u nog een bezoek brengen aan de oude burcht.

Dag 3: Sedan – Charleville-Mézières / Villers-Semeuse (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

De eerste etappe leidt u over het fietspad Voie Verte Trans-Ardennes. U fietst langs de Maas en door weilanden, bossen en leuke dorpjes. Wilt u de afstand vandaag uitbreiden? Dat kan. U kunt een extra stuk fietsen door Charleville-Mézières, een dubbelstad met een rijke geschiedenis. Dit is ca. 40 km extra fietsen.

Dag 4: Charleville-Mézières / Villers-Semeuse – Haybes (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

U volgt de route langs de Maas richting Haybes. Ook nu gaat het over het mooie fietspad Voie Verte Trans-Ardennes. De stad Monthermé ligt op de route en wordt door de Maas in tweeën gedeeld. Via een brug zijn de beide stadsdelen verbonden. Bij het kloosterstadje Monthermé maakt de Maas een scherpe bocht. Vanaf het nabij gelegen uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht over dit gedeelte van de Maas.

Dag 5: Haybes – Dinant / Anhée (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Langzaam nadert de Frans-Belgische grens nabij Givet. Hier stroomt de Maas België binnen. Het oude Fort de Charlemont, de Citadel van Givet, gebouwd door Karel V is zeker een bezoek waard. De route volgt nu de voie verte, een voormalig spoorwegtraject. Voor Dinant komt de Maas weer in zicht en volgt u de Maas richting Dinant. Dinant is een karakteristieke stad met een hoge kerk, rotswanden en een prachtige Maaskade.

Dag 6: Dinant / Anhée – Namen (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Na uw overnachting in Dinant of het nabijgelegen Anhée vervolgt u de Maasroute door de Maasvallei richting Namen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de tuinen van het 17e eeuwse kasteel van Annevoie. Fonteinen, vijvers en watervallen gevoed door 4 bronnen combineren Franse nauwkeurigheid met Engelse fantasie en Italiaanse charme. Een uniek kasteelpark in België. Waar de Samber en de Maas samenvloeien ligt de stad Namen, Nameur in het Waals.

Dag 7: Namen – Luik (ca. 74 km)
Afstand ca. 74 km

Via rustige wegen fietst u richting Luik. Onderweg komt u door Huy (Hoei). Waar de rivier de Ourthe uitmondt in de Maas ligt de prachtige stad Luik omringd door het Ardennenplateau. Deze oude stad heeft een prachtige historische wijk. Ook zijn er vele oude gebouwen, zoals het Stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwe kerk met schatkamer die u kunt bezoeken. U zult zich in Luik zeker niet vervelen.

Dag 8: Luik – Maastricht / ’s Gravenvoeren (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Voordat u in Nederland arriveert, passeert u eerst de boten, kranen en staalfabriek van John Cockerill (de grondlegger van de Luikse economische bedrijvigheid). U verlaat België door de rivier over te steken met een veer en aan te komen in Eijsden. In Eijsden stroomt de Maas Nederland binnen. U volgt de rivier verder naar het eindpunt van uw fietsvakantie, Maastricht.
Na uw aankomst in Maastricht of ’s Gravenvoeren is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Maasroute van Sedan naar Maastricht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Maasroute van Sedan naar Maastricht.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Met plezier gefietst, goede organisatie en goede hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
We hebben het naar onze zin gehad. Fietsroutes waren goed, heerlijk rustig en veel vogelgeluiden tijdens het fietsen
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Ontspannen/ontzorgde vakantie door fraai en minder fraaie omgeving. Groot pluspunt waren de mooie fietspaden.
7.0
Niets bijzonders
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
We hebben een mooie fietstocht gehad zonder echte hoogtepunten. Het verbaasde ons wel wat dat we om de tracks moesten vragen. Lezen vanaf de routebeschrijving is niet meer van deze tijd en reuze onhandig. De hotels waren redelijk tot goed waarbij Logis de France beter scoort dan Ibis en Mercure. Zeker de familiehotels in Sedan en Haybes scoren goed. Ontbijt is overal goed. In de omschrijving bij Dinant wordt het centrum met de gezellige steegjes genoemd maar die zijn er dus niet meer. Veel leegstand. Een tip is om in de folder te schrijven dat Sax hier is geboren, z'n standbeeld er kan zien en overal saxofoons. Het Mercure hotel in Luik ligt een heel eind buiten het centrum. Tot slot de opstapplaats voor de bus in Voeren moet aangepast. Niet meer bij de kerk maar linksom naar een groot parkeerterrein. Ongeveer 5 minuten lopen vanaf het hotel.
Lees meer