BusreisBerlijn BrandenburgBusreis Berlijn - Dresden - Leipzig 8 dagen

Busreis Berlijn - Dresden - Leipzig 8 dagen

Busreis in Berlijn & Brandenburg

Met deze 8-daagse busreis ontdekt u de mooiste steden van Duitsland: Berlijn, Dresden en Leipzig! 
Vanaf € 399,- p.p.!

Bekijk de kaart groter

Een busreis door Duitsland langs cultuurjuwelen! De steden Berlijn, Dresden, Leipzig en Potsdam behoren op dit moment tot de meest aansprekende steden van Duitsland. Deze voormalige oost Duitse steden hebben allen een rijke historie en cultuur. Berlijn is misschien wel de meest besproken stad van Duitsland. Het is een stad met twee gezichten; het voormalig Oost- en West-Berlijn waar nu nog de sporen van deze twee delen goed zichtbaar zijn. Potsdam, de plaats waar in het verleden de Duitse keizers verbleven, wordt vaak met Berlijn gecombineerd en is een plaats die dan ook op deze reis zeker niet mag ontbreken.

Dan natuurlijk de steden Dresden en Leipzig. De stad Leipzig is één van de mooiste steden van voormalig Oost-Duitsland. Musici en schrijvers als o.a. Bach, Mendelsohn en Schuman lieten hier hun sporen na. Dresden, de barokstad bij uitstek, gelegen aan de rivier de Elbe met de bezienswaardigheden de Frauenkirche, Semper Operahuis en De Zwinger, mogen op deze reis zeker niet ontbreken. Tijdens deze reis verblijven we in het ***hotel Igel, gelegen aan een zijtak van de Tegelsee. Het hotel heeft comfortabele kamers, allen met douche/ bad, toilet, tv en telefoon. Het restaurant heeft een groot terras aan het meer. Houdt u er rekening mee dat het hotel geen lift heeft.

Vertrekdata en prijzen 2014
Prijzen zijn p.p. en op basis van 2-persoons kamer incl. toeristenbelasting.
Code: DBUSBR8

Maandag 14 april    € 399,-
Maandag 28 april    € 429,-
Maandag 26 mei    € 429,-
Maandag 23 juni   € 429,-
Maandag 21 juli   € 429,-
Maandag 18 augustus    € 429,-
Maandag 15, 29 september    € 429,-
Maandag 13 oktober    € 399,-

Toeslag éénpersoonskamer € 85,-

Programma

Dag 1: Maandag: Nederland - Berlijn

Vanaf ons centrale wisselpunt rijden we met verschillende stops naar Berlijn. Aan het einde van de middag komen we aan bij hotel Igel. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Dinsdag: Berlijn

Na het ontbijt gaan we onder leiding van onze gids Berlijn verkennen. De gids zal u uitgebreid over de vele bezienswaardigheden van de stad vertellen. We rijden door delen van voormalig Oost- en West-Berlijn. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar ons hotel aan de Tegelsee.

Dag 3: Woensdag: Dresden

Vandaag staat de stad Dresden op ons programma. Onder leiding van een stadsgids maken we een rondrit door de stad. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de Altstad. Daaropvolgend bekijken we de Frauenkirche, de Dresdener Zwinger, het belangrijkste laatgotische bouwwerk in Duitsland. De Semperoper is één van de hoogtepunten van de theaterarchitectuur van de 19e eeuw. Aansluitend rijden we weer naar Berlijn voor diner en overnachting (eventuele entreegelden voor deze dag zijn niet inclusief).

Dag 4: Donderdag: Berlijn

Deze dag staat weer in het teken van Berlijn. We gaan vandaag een ander deel van Berlijn bekijken. Onze gids zal u deze dag weer begeleiden door de stad. Ook is er voor deze dag wat tijd gepland voor wat vrije tijd. U kunt dan heerlijk winkelen op de Kurfurstendamm (eventuele entreegelden niet inclusief).

Dag 5: Vrijdag: Leipzig

Na het ontbijt stappen we weer in onze comfortabele touringcar en rijden we naar Leipzig, de stad van de bekende componist Johann Sebastian Bach, die hier van 1723 tot zijn dood in 1750 woonde en werkte. In de Thomaskirche is hij begraven. In de oudste en tevens grootste kerk van Leipzig de Nicolai kirche werden de belangrijkste composities van Bach voor het eerst gespeeld. Verder is het, in Renaissancistische stijl gebouwde, Alte Rathaus één van de grootste bezienswaardigehden van Leipzig. Na weer een enerverende dag rijden we terug naar ons hotel in Berlijn (eventuele entreegelden niet inclusief).

Dag 6: Zaterdag: halve dag Berlijn

Vandaag kunt u de dag zelf invullen. Na een niet te vroeg ontbijt brengt de chauffeur u naar Berlijn. Een bezoek aan het museumeiland, de Berliner Dam of de bekende dierentuin van Berlijn behoren tot één van de mogelijkheden.

Dag 7: Zondag: Potsdam

Deze dag brengt ons naar Potsdam, waar in 1945 in het paleis Cecilienhof de Potsdammer conferentie werd gehouden. Deze was bepalend voor de ontwikkelingen na de oorlog. Potsdam was ooit het machtscentrum van de Pruisen en van Frederik de Grote. Een bezoek aan het beroemde paleis Sanssouci met de prachtige tuinen (entree niet inbegrepen) en de Hollandse wijk behoren tot één van de mogelijkheden.

Dag 8: Maandag: Berlijn - Nederland

Na het ontbijt rijden we weer met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons wisselpunt aangekomen staat het bekende Bolderman afscheidsbuffet al op u te wachten. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

Inclusief / Exclusief

Inclusief
 • 7 overnachtingen in het ***hotel Igel in Berlijn met comfortabel ingerichte kamers
 • Dagelijks goed verzorgd ontbijtbuffet en diner
 • Alle omschreven excursies (exclusief entreegelden)
 • Luxe comfortclass touringcar met chauffeur/reisleider
 • Voor de steden Berlijn, Dresden en Leipzig een stadsgids
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland
 • Toeristenbelasting
Exclusief
 • Overige verzorging
 • Entreegelden
 • Eventuele verzekeringen
 • Reserveringskosten
Bijzonderheden

Minimum aantal deelnemers: 25 personen. Bolderman Reisburo’s behoudt zich het recht voor deze reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal deelnemers niet kan worden gerealiseerd. U zult hiervan uiterlijk 3 weken voor vertrek persoonlijk op de hoogte worden gesteld. Brandstoftoeslag € 1,- p.p.p.d. Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

N.B. In geval van overmacht kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

[{"position":"52.524268,13.40629","day":"1","title":"Dag 1: Maandag: Nederland - Berlijn"},{"position":"52.524268,13.40629","day":"2","title":"Dag 2: Dinsdag: Berlijn"},{"position":"51.0305106,13.7572182","day":"3","title":"Dag 3: Woensdag: Dresden"},{"position":"52.5000709,13.3071443","day":"4","title":"Dag 4: Donderdag: Berlijn"},{"position":"51.3490384,12.3938226","day":"5","title":"Dag 5: Vrijdag: Leipzig"},{"position":"52.524268,13.40629","day":"6","title":"Dag 6: Zaterdag: halve dag Berlijn"},{"position":"52.3941887,13.072691","day":"7","title":"Dag 7: Zondag: Potsdam"}]